Kapadokya'da yer altında eğlence

Kapadokya'da yer altında eğlence
TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya Bölgesi'ni ziyaret eden turistler, kültürel merkezleri gündüz gezerken, gecei yeraltı eğlence merkezlerindeki 'Türk Geceleri'ndeki eğlencelere katılıyor.

Halk oyunları ekipleri ile birlikte eğlencenin de tadına varan turistler, görsel zenginliği yaşamanın sevincini yaşıyor.
Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi'nde tüf kayalara oyulu yaklaşık 10 metre yer altına kadar uzanan 'Yaşar Baba Yeraltı Eğlence Merkezi'ni işleten Yaşar Ertan, turistlerin Kapadokya bölgesindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açık bulundurulan müze, ören yeri ve yeraltı kentlerini gün boyu ziyaret ettiklerini söyledi. Ertan, turistlerin, akşam da Türk kültürünün en vazgeçilmez değerleri arasında yer alan halk oyunlarını daha yakından izleme olanağı bulduklarını söyledi. Ertan, bölgede eğlence kültürünün gelişmesi açısından önem taşıyan yeraltı eğlence merkezlerinin, bu alanda bir boşluğun doldurulmasında önemli bir yer tuttuğunu dile getirerek, şöyle dedi:

"Turistler sadece tarihi merkezleri gezip gezmek istemiyor, onlara bizim geçmiş kültürümüzün değerlerini günümüze taşıyan eğlence kültürümüzü de etkin bir şekilde tanıtmamız gerekiyor. Dünyanın her ülkesinden binlerce turist düzenlenen Türk Geceleri ile kültürümüzü bizzat yaşayarak öğrenme imkanı buluyor."

Gece geç saatlere kadar devam eden Türk gecelerinde yurdun değişik yörelerine ait halk oyunlarını sergileyen halk oyunları ekiplerinin gösterileri turistlerin beğenisini kazanıyor. Turistlerde kimi zaman halk oyunları ekiplerinin gösterisine katılıp bu zenginliği yaşamanın sevincini yaşıyor. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.