DEKAN SÖZÜNÜ TUTTU

DEKAN SÖZÜNÜ TUTTU
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi'ne ait olan 4 amfinin isminin değiştirildiğini söyledi.

DENGE Gazetesi Köşe Yazarı Yusuf Demircioğlu'nun yazdığı yazılar ile gündeme gelen amfiler Samsun kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Tıp fakültesine ait olan 4 amfinin yapılan tadilatın ardından turuncu, bordo, yeşil ve mavi olarak adlandırılmaları kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, geçtiğimiz yıl bu amfilerin isminin değiştirileceğinin sözünü Köşe Yazarı Yusuf Demircioğlu'na vermişti. Sözünü tutan Dekan Şahinoğlu, yeni amfi isimlerinide açıkladı.

DENGE Gazetesi Köşe Yazarı Yusuf Demircioğlu'na, amfilerin isimlerinin değiştirildiğinde açıklama yapacağına dair söz verdiğini belirten Şahinoğlu " Amfilerin isimleri bir dönem geniş yankı bulmasına rağmen gerekli açıklamalar yapıldıktan sonra bazı kesimler gelerek bizden özür dilediler. Ben bu şehirde oturuyorum, bu şehre karşı olmam gibi bir durum olabilir mi? Bu şehrin takımıda benim takımımdır, sanayiciside benim sanayicimdir, işadamı da hocasıda geçerlidir" dedi.

Samsun halkının hassasiyetinin kendi hassasiyeti oldugu için amfilerin isimlerini değiştirdiğini belirten Dekan Şahinoğlu " amfi isimleri pembe ise pembe amfi, Mavi ise mavi amfi diye geçerliydi. Fakülte sekreterleri ile bir toplantımız olduğu zaman, pembe amfide toplanacağız veya mavi amfide dediğimiz de herkes anlar ve oraya gelirdi" diye konuştu.

Burada herhangi bir art niyet olmadığını da belirten Tıp Fakültesi Dekanı Ali Haydar Şahinoğlu " Tadilat döneminde 4 tane renk kullanıldı. O yüzden amfilere bu renklerin isimleri verildi. Samsun şehrinin hassasiyetini gördüğümüzden isimleri değiştirilerek Dönem1 - Dönem2 - Dönem3 - Dönem4 amfisi olarak yeniden dizayn ettik" dedi. Adem ÇİÇEK




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum