Minikler okul stresini palyaço eşliğinde eğlenerek attı

Minikler okul stresini palyaço eşliğinde eğlenerek attı
2014-15 eğitim ve öğretim döneminde okul öncesi, ilkokul, ortaokulla başlayacak öğrenciler okula alışmaları amacıyla bir hafta erken başladı.

Okula yeni başlayan ve annesinden ayrılmak istemeyen minikler palyaçoyu görünce okul stresini üzerinden attı.

Samsun'da sabah erken saatlerde öğrenciler velileriyle birlikte okulun yolunu tuttu. Okula yeni başlayacak olan öğrenciler arasında okula gitmek istemeyen ve annesinden ayrılmayan çocuklara yönelik öğretmenler, velileri nasıl davranmaları konusunda uyarılarda bulundu.

PALYAÇO EŞLİĞİNDE SINIFA GİRDİLER

Özel Feza Berk Anaokulu ve İlköğretim Okulu ise okula yeni başlayan öğrencileri sürpriz hediyeler ve palyaço eşliğinde okul kapısında karşıladı. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında anasınıfında okuyacak olan öğrenciler kokteyl ile bir araya gelindi. Okul lobisinde gerçekleşen kokteylde okul yönetimi öğrenci ve velileri yalnız bırakmadı. Sıcak ve samimi sohbetlerin yapıldığı kokteyl esnasında veli, öğretmen ve öğrenciler tanışma imkânı elde etti. Kokteylde minik öğrenciler için palyaço sürprizi de unutulmadı. Palyaçoyu gören minikler gönüllerince eğlenerek bol bol fotoğraf çektirdi. Günün anısına yüzlerini boyatan miniklerin mutlulukları gözlerden kaçmadı. Palyaço eşliğinde sınıfa giren minikler ilk çalışmalarına başladılar.

FEZA KOLEJİ'NDEN VELİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Feza Eğitim Kurumları yeni eğitim ve öğretim yılında 1.sınıfta okuyan öğrencilerinin velilerine yönelik 'Okula Başlıyorum' adlı bir eğitim kitapçığı bastırdı. İlkokulda okuma ve yazmanın ilk basamağı olan 1.sınıf, çocukların eğitim hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Feza Berk İlkokul Ortaokul Müdürü Mevlüt Tabak, "Bu süreçte anne ve babaların çocuklarını tanıması, 1.sınıfta verilecek olan eğitimin içeriğini bilmesi velileri
ziyadesiyle rahatlatacaktır. Bastırılan 'Okula Başlıyorum' kitapçığının velilerimizin başucu kaynağı
olacağı kanaatindeyim." dedi.

Geleceğin teminatı olan çocukların en iyi şekilde yetişmesi adına birçok yeniliğe ve projeye imza attıklarını kaydeden Tabak, "20'inci yılımızı kutladığımız Feza Eğitim Kurumları olarak çocuklarımızın araştıran, soran, sorgulayan, dil bilen, teknolojiyle barışık ve zararlarını bilen, ortak yaşama kültürüne ve değerlerimize bağlı, saygılı, hoşgörülü ve diyaloga açık bireyler olarak yetiştirmek önceliklerimizin içerisinde. Bu bağlamda çocuklarımızın için bu kadar çalışıyorken yoğun iş ortamı içerisinde yorulan velilerimizi de unutmuyor, başucu niteliği taşıyacak bir kitapçıkla buluşturarak velilerimizi rahatlatmayı hedefledik." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.