SKOLYOZ HASTASI MEDICAL PARK’TA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

SKOLYOZ HASTASI MEDICAL PARK’TA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Skolyoz (omurga eğriliği) ve Kifoz hastası olan 48 yaşında ki G. B. başarılı bir sırt ameliyatı ile sağlığına yeniden kavuştu.

Bölge de ilk defa 48 yaşındaki bir hastaya uygulanan ameliyat daha öncede çocuk hastalara uygulanıp başarılı sonuçlar alınmıştı. Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu tarafından gerçekleştirilen 5 saatlik bir operasyon ile sırt ve beldeki eğrilikleri tamamen düzeltildi.
6 yıl öne eğilme(kamburluk), nefes darlığı, ayakta fazla duramama, belinde, kolunda ve boynunda ağrılar yaşayan G. B. hastalığının sosyal yaşantısını da olumsuz etkilediğini söyledi, Başaran “ Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu'nun çocuk hastalara bu yöntemi uyguladığını duymuştum. Son bir ümit olarak Medical Park Samsun Hastanesi'ne geldim ve çok şükür sağlığıma kavuştum.” diye konuştu.
Medical Park Samsun Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu “Tedaviyi ilk kez 48 yaşındaki bir hastaya uyguladık ve Bölgede de bu yöntem ilk kez 48 yaşında bir hastaya uygulanıyor. Ameliyatı da çok güzel geçti. Ameliyat sonrası hastamızın boyunda 5-6 cm kadar uzama gerçekleşti. Hastamız artık ağrılarından kurtularak, sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilecek.” şeklinde ifade etti.
Skolyoz ameliyatları daha çok çocuk yaşta uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu “Erişkinler deki eğriliklerin düzeltilmesi daha zor ve risklidir. Hastamızda 80° bel ve sırt eğriliği ve kuvvetli ağrılar vardı. Ameliyatla hastamızın sırt ve bel eğrilikleri tama yakın düzeltildi. Hasta bir problem olmadan 2 günde ayağa kalkıp ve 4. gününde taburcu olacak. Bundan sonraki hayatında da herhangi bir problem olmayacağını düşünüyorum.”dedi. Leyla Asan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.