Karadede panayırı büyük ilgi gördü

Karadede panayırı büyük ilgi gördü
Samsun'un Bafra ilçesi Gökçeağaç Mahallesinde geleneksel olarak yapılan Tarihi Osmanlı'ya kadar uzanan “Karadede Panayırı” büyük ilgi gördü.

Her yıl gelişerek büyüyen panayıra bu yıl katılım had safhada oldu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı panayır alanında semaverler yandı, mangallar tüttü, çocuklar ve yetişkinler gönüllerince eğlendi. Panayır alanında piknikçilerin, satıcılar ve büyük firmaların stantlarının yanı sıra panayır panayır dolaşan romanların oyun tezgahları da büyük ilgi gördü. Panayırda stantlar kadar Samsun'un ve Türkiye'nin ünlü ses sanatçılarının konseri de büyük ilgi gördü.

Günün programı geleneksel yemek yarışmasıyla başladı. Bir birinden leziz yemeklerde Etli Kuru fasulye dalında 1. Zübeyde Acar, Su böreği dalında 1. Hamide Keleş, Nokul Dalında 1. Sevde Yıldız oldu. Dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verildiği yarışmada, tatlı ve börekleri panayıra gelen vatandaşların yemesi ilginç görüntülere sahne oldu.

Nazlı Sultan performansının hemen ardından 2015 yılının Panayır Ağası seçildi. Açık arttırma usulüyle yarışmaya katılan iş adamları ağalık için kıran kırana yarıştı. 2013-2014 Karadede Panayırı Hanım Ağası Seher Doğaner, Ahmet Kocabaş, Bilal Demir, İrfan Demir, Orhan Kocabaş, Dursun Ali Yücel, Ahmet Kocabaş, Salih Kılıç, Osman Tosuner'in katıldığı ihaleyi 2013-2014 Karadede Panayırı Hanım Ağasının elinden kıran kırana bir mücadele sonucu 12 bin liraya Dursun Ali Yücel aldı. Omuzlarda halka sunulan 2014-2015 Karadede Panayırı Ağası Dursun Ali Yücel davul zurna eşliğinde panayır alanını gezerek halkı selamladı.

Ağalık ihalesinin ardından sahne alan Kolbastı Filiz performansını sergileyerek sahneyi konuşma yapması için Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Geçmişimizin panayır kültürünü bizlere yaşattıkları GÖKDER'e teşekkür ederim. İnşallah ileri ki yıllarda imkanlarımız dahilinde belediye olarak elimizden gelen bütün olanakları kullanıp yardımcı olmaya çalışacağız.” dedi. Başkan Şahin, 2013-2014 Karadede Panayırı Hanım Ağası Seher Doğaner'e plaket takdim etti.

Panayır alanına stant kuran Özel Medibafra Hastanesi çekiliş yaparak panayıra gelen 3 kişi için hastanede ücretsiz muayene olma olanağı sundu. Yapılan çekilişte Nihat Gerigeldi, Necdet Çakmak, Sefa Ak muayene olma hakkı kazandı.

Hınca hınç dolu olan konser alanı Gökhan Güney'in sahneye çıkmasıyla doldu taştı. Gökhan Güney'e yakın olmak isteyen hayranları oturdukları yerlerden kalkarak sahnenin yanına geldi. Gökhan Güney'in performansının ardından eğlenmelerine devam eden panayır katılımcılarından bir kısmı kurdukları çadırları toplarken bir kısmı ise eğlenmelerine devam etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.