STRES VE TÜP BEBEK

STRES VE TÜP BEBEK
Stres hayatın her etabında hepimizi etkileyen bir faktördür. Aslında bir nevi karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşı insanda oluşan kendini koruma mekanizmasının bir dilimidir.

Hayatımızın her etabında vardır, yalnız stresi kendine bir yaşam tarzı haline getirmek, her türlü olumsuzluğa da davet çıkartmaktır.
Medical Park Samsun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesinden Op. Dr. Muhterem Akdeniz “stres ve tüp bebek” hakkında bilgi verdi. Dr. Muhterem Akdeniz “Tüp bebek tedavisindeki stresli dönem doğal karşılanan dönemdir. Sosyal boyutuyla toplum içinden uzaklaşan iki insan vardır, sorulardan kaçarak kendi kabuklarına çekilmişlerdir adeta. Bu konu özel olduğu için eşler kendi içlerinde bu konuyu halletmeye kimseye bu konuyu duyurmamaya özen gösterirler. Bu konuda ehil olan bir tüp bebek merkezine başvurulur, tabii o zamana kadarki olumsuz yüklenmiş kadın ve erkeğin bu konuda olumlu sonuç almayı beklediği noktadır tüp bebek merkezi.” diye konuştu.
Dr. Muhterem Akdeniz “Doğal yollardan normal gebelik sağlanamamış olan çiftler için tüp bebek tedavisi büyük umut ışığıdır. Tüp bebek tedavisi anne adayı için oldukça stresli ve zor bir tedavi sürecidir. Tüp bebek tedavisi için seçilmiş olan merkezin koşulları, çalışanları ve işleyişi de stresi azaltmak için oldukça önemlidir. "şeklinde ifade etti.
Medical Park Samsun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesinden Op. Dr. Muhterem Akdeniz “Olumsuz sonuç alındığında streste bir faktördü strese girdim ondan olumsuz sonuç aldım düşünceleri doğru değildir. Tedavi süresinde kullanılan ilaçlar zaten vücudunuzdaki olanı uyarmak varsa sağlıklı yumurtaya ulaşmaya yönelik tedavilerdir. Tabi ki burada doğru anlatım, stresten uzaklaştırıcı profesyonel düşünen tüp bebek ekibinin hastaya vereceği sağlıklı bilgi ve tecrübesinden de geçer. Doğru bilgiyi sunan bir doktor, devamlı destek veren bir ekip, huzur verici tüp bebek merkezinde değişmeyen bir önceliktir.”dedi. Leyla Asan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.