"İkametgahı Getir, Hediyeyi Kazanma şansı Yakala"

"İkametgahı Getir, Hediyeyi Kazanma şansı Yakala"
Atakum Beledi Başkanı İshak Taşçı, ilçelerinde oturan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin ikametgahlarını Atakum'a aldırmaları halinde, kendilerine yapılacak çekiliş sonucu çeşitli hediyeler vereceğini belirtti.

Başkan Taşçı ayrıca öğrencileri bu konuda bilgilendirmek için otogar ve üniversitede iki ayrı stant açtıklarını da ifade etti.
İlçelerinde oturan ancak ikametgahlarını aldırmadıkları için nüfus anlamında Atakum'a katkısı olmayan öğrencilerin sayısının 20 bini geçtiğini dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, " Bilindiği gibi belediyeler nüfus oranına göre bütçeden pay almakta ve bu gelir ile hizmetlerini yapmaktadırlar. Şu an resmi rakamlara göre 156 bin civarında olan nüfusumuz, İlçemizde yaşayan ancak İkametgahları burada olmadığı için ilçe nüfusuna dahil olmayan öğrenci kardeşlerimizin de katılımı ile 180 binlere çıkacaktır. Bu da daha fazla gelir ve hizmet demektir. Şu an kayıtlı olmayan öğrenci kardeşlerimiz sayesinde Atakum her ay yaklaşık 200 bin lira kayba uğramaktadır. Bu durum bir üniversite şehrine yakışmamaktadır. "diye konuştu.
Öğrenci kardeşlerinden ikametgahlarını Atakum'a almaları yönünde ricası olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Taşçı,. "Atakum'da oturan, buranın her türlü niteminden,hizmetinden yararlanan insanlar olarak onların da ilçeye bir katkı yapmaları gerektiğine inanıyorum. Bu amaçlya da onları ikametgahlarını Atakum'a almaya çağırıyorum. Belediye binamız içinde bulunan nüfus müdürlüğüne gelerek 5 dakika içinde ve hiç para ödemeden işlemlerini yaptırabilir,kayıtlarını Atakum'a alabilirler.Onların katılımı ile oluşan kaynağı biz yine onların yararına,gelişimi için kullanacağımıza söz veriyoruz. Ayrıca ikametgahlarını yaptıranlar arasında yapacağımız çekilişle de 15 laptop,25 tablet,20 akıllı telefon gibi çeşitli hediyeleri onlara onlara vereceğiz" şeklinde konuştu.
İkametgahlarını Atakum'a aldıran öğrencilere Atakum Belediyesi olarak bir de kart vereceklerine söyleyen başkan Taşçı, "Bu kart ile başta Yalı Kafe-Restarant olmak üzere belediyemizin tüm sosyal tesislerin indirimli olarak yararlanabileceklerdir" ifadelerinde bulundu. Ramazan Aksoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.