BAFRA PİRİNCİNİ TÜRKİYE’YE TANITMA AŞKIMIZ HİÇ BİTMEYECEK

BAFRA PİRİNCİNİ TÜRKİYE’YE TANITMA AŞKIMIZ HİÇ BİTMEYECEK
Bafra Pirinççilik Gıda Sanayi Tic.Ltd. Şti ve Umut Çeltik Fabrikası yönetim kurulu başkanı sanayici Hasan Orta, çeltik konusunda Bafra basını ile bir araya geldiği Akbalık Tesislerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Orta,'' Başta pirinç olmak üzere tüm gıda maddelerinin üretim, satış, pazarlama ve dağıtımı konusunda kendini sürekli yenileyen, teknoloji ile birlikte hareket eden sosyal sorumlulukların içerisinde ülke ekonomisine daha faydalı olmaya çalıştıklarını.'' söyledi.
Orta açıklamasında, “Bafra pirinççilik pirinç üreticisi bir ailenin üçüncü kuşağının kurmuş olduğu bir şirkettir. Firmanın ismi pirince verilen yarım asırlık bir emeğin sonucudur. Ailenin ticari hayatı 1981 yılında Bafra'da kurulan Bafra orta Gıda Pazarı ünvanı ile bakkalcılıkla başlamıştır. Bunu takiben 1989 yılında Bursa'da Bafra Pirinççilik olarak şahıs firması 1994 yılında şirketleşerek ticari faaliyete devam etmiştir. 2005 yılında Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde 12 bin metrekarelik arsa içerisine 1800 metrekarelik kapalı alan ve günlük 120 ton çeltik kapasiteli kurulan pirinç fabrikası ile firma artık üretim ve pazarlama kimliğini kazanmıştır. Gelişen ve değişen ticari çerçevede aile tarafından alınan karar ile üretim ve tüketim ve satış firmaları ayrı ticari unvanlarda yürütülmesine karar vererek üretim için 2008 yılında Umut Çeltik Fabrikası A.Ş. Kurulmuştur.2011 ve 2012 yıllarında yapılan yatırımlarla Bafra Pirinççilik 2 bin 250 metrekarelik depolama alanında Bafra Umut ve Efsa markalarıyla artık paket bakliyatta da pazarda yer almıştır. Umut Çeltik Fabrikası kapalı alanı 5 bin metrekareye çıkarmış olup yapılan yeni makine yatırımları ile kapasite artmasına giderek günlük kapasite 120 ton'dan 220 ton'a çıkarılmıştır.
1989 yılında Türkiye'ye ithal pirinç geldi. O zamanlar elimizdeki pirinci ithal pirinçten dolayı satamaz hale geldik. Bende o şekli kabullenemedim. Ondan sonra büyük şehirlerde, cami önlerinde, pazarlarda, pirinç satışı yaptım. Yani malımın ezilmesine, göz yummayan bir insanım. O zamanlarda Allahu Tealanın lütfü ile Bafra'da çiftçi bir ailenin çoğu iken, 1990 yılında toptancı olduk.
Biz sadece, başka pirinçleri değil, biz hep Bafra pirincini sattık. Biz, bayrak elimizde cami önünde, fabrika kapılarında, Bafra pirincini sattık. 1994 ve 1995 yılında Bafra Pirincimiz talep gördü. Hem de içinde kendi pirincimizi değerlendirelim dedik. Sonra Bafra Pirincini Türkiye'ye tanıtma aşkı içimizde doğdu. Bu aşkla Balıkesir Gönen'de, bir pirinç fabrikası inşa ettik. Aynı zamanda Bursa Nilüfer'de açtığımız işyerinde Bafra pirincini Bursalılarla buluşturduk.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.