ÖRNEK VATANDAŞ

ÖRNEK VATANDAŞ
Samsun'un Havza ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapan Şemsettin Kaya, komşu esnafların da katkısıyla iki yılda 3 milyon adet mavi kapak topladı.

Bu sayede hem çevre temizliğine katkıda bulundu hem de Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 25 tane tekerlekli sandalye kazandırdı.

Kaya, sık sık huzurevine giden ve burada kalanlarla yakından ilgilenen bir esnaf. Huzurevi sakinlerinin gönlünde de farklı bir yeri var. Topladığı mavi kapaklarla hem huzurevine destek oluyor hem de ilçenin çevre temizliğine katkıda bulunuyor. “Kapakları toplamamda esnaf arkadaşlarım ve vatandaşların katkısı büyük. Artık halk alıştı, evinde işyerinde biriktirdiği mavi kapakları bana getiriyor. Ben de biriktirdiğim bu kapakları anlaştığım bir işyerine satarak, gelirini Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü hesabına gönderiyorum." diyen Kaya, "Çevreye karşı bir sempatim var. Temizliğe, yeşilliğe, çevre güzelliğine önem veririm. Bunun yanısıra mavi kapak toplayarak, engelli vatandaşlarımıza elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum. Bu kapaklar sayesinde engelli vatandaşlarımız topluma kazandırmak, onların da bizler gibi dışarıda sokakta, caddede gezmesi bizleri mutlu ediyor. Kapakların toplanmasında bana yardımcı olan Havzalı esnaf ve vatandaşlar, özellikle okullarda bulunan öğretmen ve öğrencilerimiz bizlere çok destekte bulundular. Bu sayede hem orada kalan yaşlı ve engellilerimiz için bir şeyler yapmış oluyorum hem de çevre temizliğine katkı sağlamaktayım." şeklinde konuştu. Geride kalan iki yıl içerisinde 3 milyon kapak topladığını dile getiren Kaya, "Bu da yaklaşık 5 tona yakın plastiği doğadan temizlemek demek. Bundan sonra da mavi kapak toplamaya devam edeceğiz. Malum plastik, doğada hemen kaybolmuyor. Ayrıca bu plastik kapakları toplayarak ekonomiye de katkı sağlamış oluyorum.” dedi.

'KAYA HER ORGANİZASYONDA YANIMIZDA'

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Göktuğ da bir yardımsever olarak Şemsettin Kaya'nın her zaman yanlarında olduğuna dikkat çekti. Göktuğ, "Şemsettin abimiz, sosyal etkinliklerimizin tamamında yanımızda. Keşke bütün Havzalılar, bu abimizin göstermiş olduğu ilgiyi gösterse. Halen bizim kurumumuzu tanımayan insanlar varken mavi kapak kampanyasını başlatarak 3 milyon kapak topladı ve destek olarak bizi onore etti. Devam eden mavi kapak kampanyasına tüm halkımızın destek vermesiyle bu rakamların daha yüksek olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinden Murat Kırkıl ise Kaya'yı uzun süredir tanıdığını belirterek, “Şemsettin Bey her zaman bizleri ziyaret eder, eğlencelerimize katılır. Bizim için elinden gelen yardımı esirgemez. Her zaman yanımızda görüyoruz. Diğer değerli insanları da yanımızda görmekten istiyoruz. Katkılarından dolayı Şemsettin abimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Esnaflık yapan Hasan Bülbül de, "Bizler de esnaf olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ve vatandaşların da duyarlı olmasını istiyoruz. Hem çevre temizliğinden dolayı hem de özürlü kardeşlerimize araç alınıyor. Böyle bir kampanyada öncülük eden herkesten Allah razı olsun diyorum." duasında bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.