Köktaş "Tarihi Ana Tanıklık Etmekle Gurur Duyduk"

Köktaş "Tarihi Ana Tanıklık Etmekle Gurur Duyduk"
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş "AK Parti Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın,

12. Cumhurbaşkanı seçilerek Çankaya Köşkü'ne çıkmasıyla birlikte partimiz de Genel Başkanlık ve Başbakanlık değişiklikleri yapılmak üzere gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kongremizin sonuçları itibariyle tekrardan hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Köktaş "Kongremizden sonra 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği yemin törenine ve Çankaya Köşkü'nde yapılan devir teslim törenine şahitlik etmekten de ayrı bir gurur, onur ve mutluluk duymaktayız.

Türkiye de alışıla gelmiş devir teslim törenlerinin dışında, görkemli, halkın da içinde bulunduğu. Cumhurun katılım sağladığı bir devir teslim törenine şahit olduk.
11. Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'e ülkemiz adına 7 yıl da yapmış olduğu Cumhurbaşkanlığı görev sürecinden dolayı teşekkür ederken, 12. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da yeni görevinde üstün başarılar diliyoruz.

Kongremizde Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun seçilmesi ile birlikte yeni kabine de bugün itibariyle belli olmuş oldu.
Bir kez daha AK Parti'nin ne kadar kurumsallaşmış bir parti olduğunu Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun 11 saat gibi kısa bir sürede Bakanlar Kurulu'nu açıklanmasıyla görüyoruz.
Eski dönemlerde 45 günü bulan bakanlar kurulunun açıklanması ve bununla birlikte hükümet kurulmalarını görürken, şimdi ise 11 saat gibi kısa bir zaman zarfında yeni kabinenin açıklanması hükümet programına hazırlık yapılıp, gerekli takvim içinde güvenoyuna sunulacağını görmekteyiz.

Buradan AK Parti'nin Türkiye'de siyasi dengeyi ne kadar değiştirdiğini, Türkiye'de siyaseti kurumsallaştırarak ne kadar istikametli ve istikrarlı siyasete yöneldiğini buradan daha iyi anlamaktayız.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın mevcut kabine de aynı görev de kalmasından dolayı kendisini tekrar tebrik ediyor, kabinede kalmasından dolayı partimiz ve Samsun adına büyük mutluluk duyuyoruz.

İnanıyoruz ki yeni kabine geçmiş tecrübelerini de göz önünde bulundurarak, geleceğe daha emin adımlarla, daha sağlam bir duruş sergileyerek yürüyecek ve ülkemizin geleceği adına önümüze koymuş olduğumuz 2023, 2053, 2071 hedeflerine sağlam bir şekilde ilerleyecektir.

AK Parti de bu değişiklikler yaşanırken, bir takım çevreler tarafından bölünmeyi, parçalanmayı, kaos ortamının oluşmasını bekleyenler bir kez daha hayal kırıklığına uğramışlardır.
AK Parti, kurumsallaşmış bir partidir. Kişilerden artık arınmış, kişiler değişse dahi, misyon ve vizyonu üzerinde ilerleyeceğini göstererek Türkiye'nin en güçlü ve köklü partisi olma yolunda ilerlemektedir.

Bizde teşkilatlar olarak yeni hükümetimizin, yeni genel başkanımızın ve başbakanımızın başarılı olabilmesi, ülkemize kalıcı hizmetler yapabilmesi adına çalışmalarımızı daha dikkatli, daha titiz ve daha çok çalışarak devam ettirme gayreti içinde olacağız.

Önümüzde yine, yeni bir hedefimize doğru ilerlemekteyiz. Bir seçim bittiği zaman diğer seçimin hazırlıklarına başlayan AK Parti teşkilatları 2015 genel seçimlerine de şimdiden başlamış durumdadır.

Göreve geldiği günden bugüne başarılı sonuçlar alarak iki seçim geçiren bu teşkilatlar, eksikliklerini ortadan kaldırarak, halkımızla bütünleşerek, halkımızın tercihlerini, taleplerini en önde tutarak çalışmalarını devam ettirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrardan yeni Cumhurbaşkanımızın, Yeni Başbakanımızın ve yeni kabinemizin ülkemize, milletimize, insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.