Susuz kalan mahalleli, sağlıksız dere suyunu kullanıyor

Susuz kalan mahalleli, sağlıksız dere suyunu kullanıyor
Samsun'un Alaçam ilçesinin Yenice Mahallesi, kuraklıktan dolayı uzun süredir su sıkıntısı çekiyor. Köylülerden bazıları su ihtiyacını sağlık açısından uygunsuz olan dere suyunu kullanarak karşılamaya çalışıyor.

Mahalle sakinleri, "Malesef bırakın içmeyi, temizlik ihtiyacı için bile kullanılmayacak su ile ihtiyaçlarımızı gidermek zorunda kalıyoruz." şeklinde konuşuyor.

Yenice Mahallesi'nde yaşayan 200 hane, uzun süreden bu yana susuzlukla mücadele ediyor. Mahalle sakinlerinden bazıları susuzluğa çözüm bulmak için ise ilginç bir yöntem buldu. Yenice Mahallesi'nin içinden geçen dere suyu, bir depoda bekletildikten sonra hiçbir işlem yapılmadan kullanılmak üzere evlere verilmeye başlandı. Kötü kokular yayan, içerisinde böceklerin bulunduğu sağlıksız dere suyunu evlerinde kullanan mahalle sakinleri ihtiyaç nedeniyle tehlikeyi gözardı ediyor. Dere suyunu kullanan bazı vatandaşların vücutlarında yaralar çıkmaya başladı. Vatandaşlar, "Yemeklerde veya içme suyu olarak bırakın kullanmayı, abdest almak veya temizlik yapmak için bile kullanılmaz. Yaydığı koku mide bulandırıcı. Ancak su olmadığı için kullanmak zorunda kalıyoruz." diyerek sağlıklı içme suyunun biran önce kendilerine kazandırılması çağrısında bulunuyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.