İkili eğitime geçmesi velileri sıkıntıya sokacak

İkili eğitime geçmesi velileri sıkıntıya sokacak
Millî Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle anasınıflarında ikili eğitimin zorunlu hale gelmesi çalışan velileri sıkıntıya sokacak.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, yeni yönetmeliğin çalışan velilere büyük sıkıntı vermesinin yanı sıra, özel ana okullarına geçişlerin kapısını açacağına dikkat çekti.

Anaokulu kayıtlarının yapıldığı dönemde çıkarılan yeni yönetmeliğin velileri kara kara düşündürdüğüne dikkat çeken Başkan Zor, "Anaokullarımızın neredeyse tamamında tam gün ve hatta kulüp çalışmasıyla beraber 08:00 - 17:00 mesai saatleri içerisinde eğitim yapılmaktaydı. Çalışan veliler de kendi çalışma saatlerine göre çocuklarını bu okullara kayıt ettirmişti. Okulların açılmasına sayılı günler kala değişen bu yönetmelikle anaokullarının idarecileri şimdi tek tek öğrenci velilerini arayarak çocuklarının sabahçı ya da öğlenci olacak şekilde eğitim göreceğini açıklamaya başlamıştır. Öğrenci kayıtlarını kendi çalışma şartlarına göre anaokullarına yaptıran veliler, ikili eğitime geçilmesiyle çok zor durumda kalmış ve bu karara velilerimizden çok büyük tepkiler gelmeye başlamıştır." diye konuştu.

Bu yönetmelik değişikliği ile kadının çalışma hayatındaki zorluklarına bir yenisi daha eklendiğini vurgu yapan Zor, üç çocuk yapılması için sürekli bakanlıkların teşvik yaptığı ve çalışan annelerin önündeki engelleri kaldırılmasının istendiği ülkemizde, Milli Eğitim Bakanlığının bunun tam aksine çalışan annelerin çocuklarını gönderdiği okul öncesi eğitim okullarını ikili eğitime dönüştürerek onlara sıkıntı soktuğunun altını çizdi.

"ÖZEL ANAOKULLARINA KAÇIŞIN ÖNÜ AÇILDI"

'Anaokullarında okullaşma oranını artırayım' diye değişikliğe giden Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bu değişiklikle devlet okullarından özel anaokullarına geçişlerin önünü açmış olduğunu ifade eden Zor şöyle konuştu: "Çalışan anne ve babalar çocuklarının kayıtlarını anaokullarından sildirip özel anaokullarına vermeye başladı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü anaokullarını ikili eğitime geçirerek hata yapmıştır. Anaokullarımızın ikili eğitime geçirilmesinin alt yapısı oluşturulmadan, öğretmen ihtiyaç analizi yapılmadan ve çalışan ailelerin durumu düşünülmeden yapılan bu değişiklik yeniden gözden geçirilmelidir. Velilerin mağduriyeti giderilmelidir. Devlet okullarından özel okullara kaçışın önü açılmamalıdır. Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında tam gün uygulamasının kaldırılması daha çok özel okul öncesi eğitim kurumlarının işine yarayacakmış gibi görünüyor."

"DEĞİŞİKLİK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE UYGUN DEĞİL"

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 6. Madde 1. Fıkra a bendinde "Okul öncesi eğitim kurumlarında günde ellişer dakikalık aralıksız 6 etkinlik saati süre ile ikili eğitim yapılır." hükmünü değerlendiren Zor, "İlköğretim kurumlarında eğitim gören ve yaş olarak daha büyük olan çocukların ders saatlerinin kırkar dakika olarak belirlenmişken okul öncesi eğitim kurumlarında etkinlik saatlerinin ellişer dakika olarak belirlenmesi okul öncesi eğitim alan çocukların gelişimsel dönemine uygun değildir." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.