'SUÇLU VALİLİK'

'SUÇLU VALİLİK'
Samsun gündeminde geniş yer bulan 'Su' konusu hakkında açıklama yapan ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan...

Valilik Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 6 aylık su rezervini boşa akıttığını belirterek, 'su sorunu yaşanırsa suçlu Valiliktir' dedi.

TASARRUF YAPIN
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, Kış aylarında yeterli kar ve yağmurun yağmaması nedeniyle Samsun'un merkezinde ve ilçelerinde rezervlerin hızla azaldığını belirterek, gelecekte su kesintisi yaşanmaması için yazılı bir açıklama yapmış ve mevcut suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini hatırlatarak bazı tasarruf yöntemlerini anlatmıştı.

'SUYU AZALTTILAR'
Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, SASKİ'nin yapmış olduğu açıklamayı doğru bulduğunu belirterek "Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Samsun İçmesuyu'nun depolandığı Çakmak Barajı'nın suyunun, bölgede heyelan olması dolayısıyla 117 metre kotundan 113 metre kotuna düşürülmesi talep edilmiştir" diye konuştu.

'DSİ'NİN RAPORU VAR'
Müşvik Veysel Erdoğan "DSİ tarafından yapılan incelemede, heyelanın çakmak barajıyla ilgili olmadığı, yağışlar sonucu meydana geldiği, heyelanın Çakmak Barajı'ndan kaynaklandığına dair görüşün yanlış ve taraflı olduğu rapor haline getirilerek ifade edilmiştir. DSİ'nin bu raporuna rağmen, Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü suyun boşaltılmasında ısrarcı oldu" şeklinde konuştu.

'SUÇLU VALİLİK'
Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan "Samsun önümüzdeki dönemlerde ciddi bir su sıkıntısıyla karşı karşıya kalırsa, bunun sorumluları tüm itirazlara ve teknik raporlara rağmen 6 aylık suyun boşaltılmasında ısrarcı olan Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüdür" dedi. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.