'ATAMALAR DAVALIK OLUYOR'

'ATAMALAR DAVALIK OLUYOR'
Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube tarafından yapılan basın açıklamasında, müdür atamalarına tepki gösterildi.

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube tarafından Öğretmenevi önünde basın açıklaması yapılırken,Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkardığı yönetici görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde yapılan puanlama sonuçlarına tepki gösteren Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre 4 yılını dolduran Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi, okul müdürlerinin puanları açıklandı. Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler; ilçe mili eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi" dedi.

DEĞERLENDİRME PUANLARI ÇOK ÖNEMLİ
Kuruoğlu "Değerlendirmeye etki eden puanlar çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı. Zira en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenin değerlendirmesi 10 puan, öğretmenler kurulunca seçilecek iki öğretmenin değerlendirmesi 10 puan, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısının değerlendirmesi 10 puan, öğrenci meclis başkanının değerlendirmesi 10 puan iken; ilçe milli eğitim müdürünün değerlendirmesi 25 puan, insan kaynaklarından sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürünün değerlendirmesi 20 puan, değerlendirilecek eğitim kurumundan sorumlu şube müdürünün değerlendirmesi 15 puan idi. Yani anlaşılacağı gibi Öğretmenin, Okul Aile Birliğinin ve Öğrencinin vereceği puan göstermelikti" diye konuştu.

TORPİLLİYE YÜKSEK PUAN
Açıklanan sonuçlara göre Torpili olan okul yöneticilerine yüksek puan verildiğini belirten Kuruoğlu "Torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği ve öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da- şayet yandaş ise- ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır" ifadelerini kullandı.

KADROLAŞMA OPERASYONU YAPILIYOR
20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılarak yöneticilerin görevine son verildiğini dile getiren Kuruoğlu "Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır.Üstelik 3-4 haftadır İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlüğü koltuğunda oturanlar, bu okul müdürleri ile hiç çalışmadan hatta çok büyük kısmını hayatında hiç görmeden neye göre değerlendirme yapmıştır? Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür. Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir" diye konuştu.

BAŞARILI OLAN GÖREVDEN ALINDI
Kuruoğlu “Benden olmayanı yok edeceğim” düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline gelecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir.Örneğin Samsunun en başarılı ilk 3 Anadolu lisesi; Atatürk Anadolu Lisesi, Tülay Başaran Anadolu Lisesi, Samsun Anadolu Lisesi iken 3 kurumun müdürü de görevden el çektirilmiştir.TEOG sınavlarında Atakum ilçesinde başarı sıralamasında ilk 7 de olan okulların idarecileri görevden el çektirilirken sonuncu olan okulların idarecileri ise göreve devam ettirilmiştir.

EĞİTİM ADINA UTANÇ VERİCİ
İlkadım İlçesinde TEOG sınavında ilk 10'a giren okulların Yüzde 70'inin müdürü görevden el çektirilirken burada kıstas sadece yandaş olup olmamak olmuştur. Diğer ilçelerimizde de yaşanan kıyıma haksızlığa onlarca örnek vermek mümkündür. Başarılarıyla gerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, gerek Valilik, Kaymakamlık ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından her biri onlarca Takdir, Teşekkür, Başarı Belgesi ve Aylıkla Ödüle layık görülen okul müdürleri görevden el çektirilirken Samsun'da başarılı sıralamasında dip yapmış okulun müdürü İlçe Milli Eğitim Müdürü yapılmış başarılı okul müdürlerine puanlama yapması sağlanmıştır. Milli Eğitimde bu yaşananlar Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır.

SENDİKAMIZ PEŞİNİ BIRAKMAYACAK
Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir.

HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ayrıca Türk Eğitim-Sen'in eylemlilik süreci de devam edecektir. Bugün yaptığımız bu eylemin dozu artacak devam edecektir. Gerekirse Türkiye'yi eylem alanına çevireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 76 bin okul yöneticisinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız." şeklinde konuştu. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.