PARALAR İADE EDİLECEK

PARALAR İADE EDİLECEK
Çarşamba şoförler odası başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada “ Ankara Gazi Üniversitesine yapılan SRC müracaatlarında, SRC belgesine hak kazanamayanların Vakıf Bankasına yatırdıkları ücretleri geri alabileceklerini bildirdi.

ÜLKEMİZDE ALINAN İLK EMSAL KARAR ÇARŞAMBA'DAN

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa BALA açıklamasına “ Bir esnafımızın Gazi üniversitesine yapılan Src müracaatı sigorta hizmet günü yetmediğinden dolayı hak kazanamamıştır, Bunun üzerine Çarşamba Şoförler Odası olarak esnafımız üzerinden Tüketici hakem heyetine yapılan müracaatımız “Tüketici uyuşmazlığının 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicin Korunması Kanunun 4/A maddesince ayıplı hizmet olduğu Tüketici mevzuatına uygun olmadığı gerekçesiyle tüketicin haklı olduğu vurgulanmış bu yönde , Müracaat sahibinin vakıf bankasına yatırmış olduğu ücretin ödenmesine hükmetmiş olup oy birliği ile karar verilmiştir.


KARAR SEVİNDİRİCİ, GERİYE DÖNÜK UYGULANABİLİR
2006 yılından beri ülkemizde Src belgelerinin Ubgup projesi kapsamında Gazi Üniversitesi vermektedir. Şu anda ülkemiz genelinde 2006 yılından bugüne kadar 300.000-500.000 arasında src belgesine müracaat etmiş ancak alamamış esnafımız ve vatandaşlarımız bulunmaktadır. Çarşamba da alınan bu karar emsal olduğu gibi müracaat etmiş belgeyi alamamış tüm vatandaşlarımız için önemlidir, istenildiği takdirde odamızdan bu kararın gönderilebileceği vatandaşlarımızın ellerinde bankaya src belge ücretini yatırdıklarını ispatlamaları durumunda ücret iadelerini Gazi Üniversitesinden alabileceklerini” söyledi.

YENİ DÜZENLEME GEREKLİ
Alınan karara değinen “Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala şöyle devam etti “Çarşamba Da aldırdığımız bu karar 300.000-500.000 müracaat sahibinin 64.00 tl ücretlerinin geri iade edilmesi düşünüldüğün de çok büyük bir rakama denk geldiği devletimizin bu ücreti ödemesi yerine yeni bir düzenlemeyle yıllardır devam eden haksızlığın ehliyet tarih şartının daha yukarıya çekilmesi ve Sigorta hizmet şartının aranmaması ile çözülebileceği konusuna vurgu yaparak 2006 yılında verilmeye başlanan src belgelerin de uygulanan ehliyet tarihinin 2003 yılına ait olması, aradan yıllar geçmesine rağmen halen 2003 ehliyet şartının devamlılığı adaletsiz bir uygulama olduğu 2006 yılında şart ehliyet 2003 olmalı 2010 yılında başvuran kişi yine ehliyetinin 2003 olması yıl 2014, bugün müracaat eden kişinin yine 2003 ehliyetli olması gerektiği uygulama 5 yıl sonra yine 2003 ehliyet gerektireceğidir.

MESLEĞİN ÖNÜ TIKANIYOR
Şu an itibariyle 11 yıllık bir tecrübe aranması src müracaatlarında ayrıca (B) sınıfı ehliyetlerinden de istenen Sigorta hizmet şartı genç Esnafımızın src belgesi alamadıkları gerekçesiyle ayrıca katıldıkları kurs ve sınavların zor olması meslekten soğutulmalarına başka mesleklere yönelmesine sebebiyet vermektedir, Bu vesileyle Acilen Src Konusuna neşter vurulması gerekmektedir.

YETKİ VAR İCRAAT YOK, ŞOFÖRLER SRC DEN MAĞDUR
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala açıklamalarını sertleştirerek “ 06/02/2014 tarihinde 6518 sayılı kanun ile 4925 sayılı kanunda değişiklik yapılmış ile TOBB, TESK ve bünyesinde bulunan federasyon , birlik ve odalara bakanlığın yetki devri verebileceği konusunda karar alınmış 4925 sayılı kanunda değişikliğe gidilmesine rağmen , bugüne kadar hiçbir sonuç çıkmamış olup halen Src belgelerinde Yetki Gazi üniversitesinde olup Ülkemiz genelinde mağduriyetler , zaman kayıpları maddi ve manevi kayıp devam etmektedir. Bir an önce Bakanlık ile masaya oturulması yetki belgeleri konusunda yetki devrinin sağlanması, TESK ve Şoförler Federasyonumuzun somut adımlar atması bu konuda ivedi içerisinde çalışmaları gerekmektedir. Yoksa Mağduriyetler devam edecek olup Nakliye sektöründeki sıkıntılar eksiltilmeden arttırılmaya devam edilecektir. Dedi. Emin İnan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.