Bafra’da 600 adet keklik, 100 adet sülün doğaya salındı

Bafra’da 600 adet keklik, 100 adet sülün doğaya salındı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun'un Bafra ilçesi Akalan Mahallesinde 600 adet keklik ve 100 adet sülün doğaya bırakıldı.

Keklik ve Sülün salım töreninde bir konuşma yapan Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, "Keklik Üretim ve Doğaya Yerleştirme Eylem Planı' kapsamında keklikler ve sülünler doğaya bırakılmıştır. Amacımız doğal mirasın parçası olan yaban hayvanı türlerini ve onların yaşadığı habitatları korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir şekilde yönetmektir. Bu çerçevede genel müdürlük tarafından ormanlardaki popülasyonu azalan keklikleri ve sülünleri çoğaltmak istiyoruz. Samsun'un Bafra ilçesine bağlı kalan, Gökalan, Kuruçay, İğdir, Yiğitalan, Kapıkaya mahallerinde yapılan çalışmalar sonucu 600 keklik ve 100 sülün doğaya salınmıştır. Bugün 600 adet kekliğin ve 100 adet sülünün doğaya bırakılarak, popülasyonu azalan keklik sayısının artması ve bu şekliyle de ormana zarar veren diğer böcek türlerinin azalması ve doğal dengenin sağlanmasına katkı yapmak amacıyla keklikleri salıyoruz. Saldığımız keklikler, ormanda kabuklara zarar veren böcekleri yiyerek beslenmektedirler. Özellikle bu böceklerin larvalarını, tırtıllarını ve erginlerini yiyerekten doğal dengeye fayda sağlamaktadırlar." diye konuştu.

Konuşmadan sonra ise Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Müdür Yardımcısı Hasan Keskin, Şube Müdürü İbrahim Besi, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan ve Müdür Yardımcısı M.Burçin Irmak keklik ve sülünleri doğaya bıraktı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.