UZAKTAN EĞİTİMLE MEZUN OLDULAR

UZAKTAN EĞİTİMLE MEZUN OLDULAR
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) İlahiyat Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, diplomalarını İlahiyat Fakültesi Salonu'nda yapılan törenle aldılar.

2 yıllık eğitimlerini başarıyla bitiren 237 öğrencinin diploma aldığı törene; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını mezun öğrencilerden Ayla Hekim yaptı. Konuşmanın ardından Nurettin Zorlu tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.
“Biz bu mezuniyet ile ilmin anahtarını elimize aldık”
Dönem birincisi Servet Demirtaş yaptığı konuşmada, “Büyük gayretlerle her türlü zorluğa göğüs gererek ilahiyat lisans eğitimini tamamlayan öğrenci arkadaşlarımı ve onların fedakar ailelerini kutluyorum. Biz bu mezuniyet ile ilmin anahtarını elimize aldık. Bundan sonra akademik olarak ilerlemek bizlerin gayretiyle olacaktır” dedi.
İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Düzenli ise 237 öğrenciyi mezun etmenin kıvancını yaşadıklarını söylerken, “İlahiyat Fakültesi mezunu olmanın sizlere yüklediği sorumluluklar var. Bunları unutmayınız Bilgi paylaştıkça çoğalır düsturunu benimseyerek öğrenmiş olduğunuz bu bilgileri paylaştığınız sürece önemli aşamalar kaydedeceğinize inanıyoruz. Bu arada öğrendiğiniz bilgilerin manevi boyutunun önemini de unutmayınız” diye konuştu.
“İslamın doğru öğretilmesi ve dışarıda doğru tanıtılması gerekiyor”
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, “ İlahiyat programımıza her yıl 300 öğrenci alıyoruz ve önemli bir kısmını mezun ediyoruz. İlahiyat eğitimi bizim için çok önemli. Çünkü, 'dinin doğru algılanması' konusu her dönemde sorun teşkil etti ama son dönemlerde bu konu çok daha vahim bir hale geldi. İslam dini çok geri kalmış bir dinmiş gibi algılanıyor. İslam'ın doğru öğrenilmesi ve dışarıda doğru tanıtılması gerekiyor. Bu konuda da İlahiyat mezunlarına çok iş düşüyor. Sizleri doğru bilgilerle yetiştirdiklerine inandığımız hocalarımıza çok teşekkür ediyor ve sizlerin de öğrendiklerinize olumlu yenilikler katacağınıza inanıyoruz” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın ise, “ Şu an mezun olan öğrencilerimiz arasında zamanında eğitim fırsatı elde edemeyen ya da eğitimi sekteye uğratılmış olanlar var. Onlar bu program sayesinde eğitimlerini tamamlayarak İlahiyat Fakültesinden mezun olmayı başardılar. UZEM' de görev alan arkadaşlar bu konuda ellerinden geldiğince sizlere yardımcı oldular. Bu konuda ki gayretleri için onlara çok teşekkür ediyoruz. Artık mezun İlahiyatçılar olarak sizlerin din adına konuşurken ve yorum yaparken yanlış kaynaklara yönelmemeniz gerekiyor. Kur-an'ı Kerim ve Hz. Muhammed'in önderliği varken başka önderler aramamak gerekiyor. Doğru kaynaklardan beslendiğiniz gibi hedef kitlenizi de doğru kaynaklarla beslemeniz gerekiyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilk üçe giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri sunuldu. Tüm öğrencilerin diplomalarını almasının ardından, kepler havaya fırlatıldı ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Hacer Kaya



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.