Çiftlik Caddesi'ndeki beton bariyerler çalışma sonrası kalkacak

Çiftlik Caddesi'ndeki beton bariyerler çalışma sonrası kalkacak
Samsun'un simgelerinden olan ve halk arasında 'Çiftlik Caddesi' diye adlandırılan İstiklal Caddesi'nin sokak AVM'sine dönüşüm çalışmaları sürerken, caddeye araç girişini önlemek için konulan beton bariyerler tepkiye neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Milli Mücadele'nin 100. yıl dönümü olan 2019 hedefleri kapsamında başlattığı proje çalışması ile giyim, kafe ve fastfood tarzı hizmet veren iş yerlerinin ağırlıkta bulunduğu İstiklal Caddesi yeni kimliğine kavuşuyor. Senenin her günü gece ve gündüz 7'den 70'e herkesin alışveriş yaparak ve dolaşarak vaktini geçirdiği İstiklal Caddesi, yayalaştırılarak Cadde AVM'ye dönüştü.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin, 1 Nisan'da çalışmalarına başladıkları projenin sonuna geliniyor. Ancak caddenin girişine araçların girmesini engellemek için konulan beton bariyerler, hem mahalle sakinlerinin hem de esnafın tepkisini çekti. Yaşanması muhtemel bir yangın ya da afet anında ambulans ve itfaiyenin caddeye girmesinin zaman alacağı endişesini dile getiren vatandaşlar, caddeye giriş çıkışların daha kolay bir yolla yapılması gerektiğini söyledi. Bölgede çalışmaların sona ermediğini belirten belediye yetkilileri ise aynı şikâyetlerin kendilerine de geldiğini, ancak beton bariyerlerin geçici olarak cadde girişine konulduğunu, proje kapsamında giriş ve çıkışlara elektrik aksamlı modern dubaların konulacağını bildirdiler. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.