“KARADENİZLİ TİYATROCULAR SAMSUN’DA BULUŞTU”

“KARADENİZLİ TİYATROCULAR SAMSUN’DA BULUŞTU”
Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği tarafından, 2. TİYATRO KÖYÜ Samsun Kızılay Kampında düzenlendi.

2014 yılında Tiyatro Köyünde ; Ankara Ün.Dil Tarih ve Coğrafya Fak. Öğr. Gör Doç.Dr. Tülin SAĞLAM, ASSİTEJ Türkiye Başkanı Haluk YÜCE, oynadığı “FETİH 1453” filmindeki Fatih Sultan Mehmet rolü ile tanınan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Devrim EVİN, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Harun ÖZER, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İpek Atagün GEZENER, ODÜ Tiyatro Böl. Öğr. Gör. Hakan ALKAN, ODÜ Tiyatro Böl. Öğr. Gör. Hasan İrfan BUZCU, Tiyatro KUM Gen. San. Yön. Erhan BAŞOĞLU'nun katılımı ile seminer, panel ve workshoplar düzenlendi.

Bu sene ayrıca Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Tiyatro Bölümü Öğrencileri de “Parkta Bir Sonbahar Günüydü” adlı oyunu sahnelediler.

2014 yılındaki KATİB 2. Tiyatro Köyüne Kültür Bakanlığı destek verirken ayrıca, MEDİKENT OTEL, SAMSU BÖREK, NÜANS MÜZİK, GRAMAFON CAFE sponsor oldu.

Karadeniz'de tiyatro sanatı icra eden amatör ve profesyonel 80 sanatçının katıldığı etkinlik 12 Ağustos Salı günü başlayıp, 15 Ağustos Cuma günü sona erdi.

KATİB Başkanı Cem KAYNAR yaptığı açıklamada “ Bu faaliyet Samsun'da ikinci kez yapılıyor, Karadeniz Bölgesinde tiyatro yapan birçok oyuncu, yönetmen ve yönetici kamp bölgesine gelerek , hocalarımız ile buluşuyor ve eğitim alıyor. Geçen yıl Atakum Belediyesinin destekleri ile gerçekleşen etkinlik ile ilgili Valilik ve Belediyelerden istediğimiz çok küçük ayni ve maddi yardımlara olumsuz cevap verildiği için bizde bu sene sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı , sponsorlarımız ve üyelerimizin katkıları ile hareket ettik. Ancak kısıtlı bir bütçeye rağmen, çok iyi eğitimler verilerek, çok güzel dostluklar kurularak amacımıza ulaştık. Etkinliği başarılı olması sebebi ile Zonguldak, Akçaabat, Giresun İllerindeki üyeler seneye bu etkinliği kendi merkezlerine taşımak istiyorlar” dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.