MÜZELİK AÇIKLAMA!

MÜZELİK AÇIKLAMA!
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, çok yetersiz olan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin kente yakışmadığını belirterek, yeni müze binası yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın çalışmalarının son aşamaya geldiğini söylemişti.

'MÜZEYE İHTİYAÇ VAR'
Büyükşehir Belediyesi ile bakanlık arasındaki temasların devam ettiğini ifade Vali Aksoy, "Belirli bir mutabakat sağlandı. Müze yapımına da Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü binasının bulunduğu yerde başlanacak. Büyükşehir Belediyemizde burada elini taşın altına koyacak. Kentin böyle bir müze ihtiyacının karşılanması konusunda belirli bir aşamaya gelindi" diye konuşmuştu.

ETNOGRAFYA MÜZESİ YETERSİZ
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un bu demeçleri vermesinin üzerinden yaklaşık üç ay gibi bir süre geçmesine rağmen yeni bir müze yapılması aşamasında gelişme sağlanamazken, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 2013 yılı verilerine göre Arkeoloji ve Etnografya müzesi'nde kayıtlı 7 bin 443 arkeolojik ve etnografik eser bulunurken bunlardan sadece 1669'unun teşhir edildiği belirtildi.


ESERLER HALA DEPODA!
Arkeoloji ve Etnografya müzesinin kapasite bakımından yetersiz olması nedeniyle 5 bin 774 tarihi eserin ise depoda muhafaza edildiği öğrenilirken, 32 yıl önce açılan, bugüne kadar aynı binada hizmet veren Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin kapalı ve açık alan mekanlarının yeterli olmaması nedeniyle tarihi eserlerin teşhir edilemediği için depoda bekletildiği belirtildi. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.