Alaçamlılar Derneğinden 9. Yayla Şenliği

Alaçamlılar Derneğinden 9. Yayla Şenliği
Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve Kızlan Köyü Hüseyin Dede mevkiinde yapılan 9. Geleneksel Keşkek Şöleni ve Yayla Güreşleri büyük ilgi gördü.

Şenlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra güreşlere geçildi. Sırasıyla sembol, minik, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, başaltı son olarak da başpehlivanlık güreşleri yapıldı. Güreşler arasında Keşkek Ağalığı seçimi yapıldı. Uzun bir çekişmenin ardından İş adamı Hüseyin Çelik Keşkek Ağası seçildi. Keşkek Kazanı Dualarla açılarak şenliğe katılan yaklaşık binlerce kişiye dağıtıldı. Bafra Alaçamlılar Derneği tarafından Geleneksel olarak düzenlediği Hüseyin Dede Yayla Şenliği 17 Ağustos 2014 Pazar günü ilçemiz Hüseyin Dede Mevkiinde yapıldı.

Şenliğe Alaçam, Bafra, Samsun, İstanbul, Bursa gibi gurbette yaşayan Alaçamlıların yoğun bir katılımı görüldü. Şenliğe Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, Yakakent Kaymakamı Yusuf GEMİCİ, Alaçam Garnizon Komutanı Yüzbaşı Duran VURANOK, Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR, Bafra Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, Yakakent Belediye Başkanı Hüsyin KIYMA, Belediye Meclis Üyeleri, Bafra Alaçamlılar Dernek Başkanı Osman ALNIAÇIK ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Bafra Alaçamlılar Dernek Başkanı Osman ALNIAÇIK bir konuşma yaparak şunları söyledi, 2003 yılında kurulan derneğimiz dünyanın neresinde olursa olsun bu coğrafyanın havasını teneffüs etmiş suyunu içmiş sımsıcak dostluğunu yaşamış tüm kardeşlerimizi bir araya getirmek, dostane yaşamlarına vesile olmak amacı taşımaktadır.

Her geçen gün biraz daha büyüyen derneğimizin festival havasında geçen yayla şenlikleri ise ulusal anlamda adından söz ettirmeye başlamıştır. Bizler sizler gibi Samsunlu Bafralı, Alaçamlı, Vezirköprülü, Havzalı Lâdikli, Ondokuzmayıslı kısaca Türkiyeli olmanın seçkinliğini yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Birlik ve Beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde atalarımızdan aldığımız feyz ve değişmez kültürle geleceğe birlikte yürüyoruz. Şenliğimizin hayata geçmesinde maddi manevi desteğini esirgemeyen tüm sponsorlarımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Almanya'dan, İstanbul'dan, Bursa'dan Yurdumuzun her köşesinden gelen gönül dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.''dedi. Şenlik günübirlik bir panayır havasında geçti. Yol boyunca yüzlerce satıcının kurduğu tezgahlarla pazar yeri gibiydi. Ayrıca yayla şenliklerinin olmazsa olmazı Kuzu ızgaraydı çok sayıda kasapta yüzlerce koyun kesilmiş ve kendin pişir kendin ye etkinliği içinde vatandaşlar damak lezzetinin doruğuna ulaşıyordu. Şenliklerin olmazsa olmazı Keşkek ikramı ve Karakucak Güreşleriydi. Güreşler içinde güreş ağası seçimleri yapıldı ve gelecek yılın güreş ağası İş adamı Hüseyin Çelik seçildi. Oldukça sıcak bir ortamda yapılan güreşlerde genç güreşçiler davul zurna eşliğinde kıyasıya güreştiler. Şenliklerde katkısı bulunan Belediye Başkanı ve diğer yetkililere günün anısına plaketler verildi. Alacam55

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.