Samsun’un geçmişine ışık tutacak fotoğraflar

Samsun’un geçmişine ışık tutacak fotoğraflar
Samsun'un tarihi geçmişini zaman tünelinde yolculuk ediyormuş gibi ziyaretçilere gösteren ve 1 yılda yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Kent Müzesi'ne vatandaşların bağışladığı fotoğraf ve eşyalar kentin tarihi geçmişine ışık tutuyor.

Müzenin açılışıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara "Samsun'un geçmişine ışık tutacak fotoğraflar veya materyalleri müzeye getirerek sergilenmesini sağlayın” şeklindeki çağrısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sadece Samsun'dan değil yurdun dört bir yanına göçmüş olan vatandaşlar elindeki Samsun ile ilgi materyalleri müzeye gönderdi. Gelen fotoğraf ve eşyalar nedeniyle müzenin deposu ağzına kadar doldu. Gönderilen binlerce fotoğraf arasında en dikkat çekenin ise 15 günlük askeri eğitim alan lise öğrencilerinin fotoğrafı olduğunu belirten Kent Müzesi Yetkilileri ise fotoğrafla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu fotoğraf 1938 yılı yazında çekilmiştir. Bu yıllarda Askeri talim talimatnamesi gereği liselerde okutulan askerlik dersinin pratiği yazın 15 günlük süreç içerisinde pratiğe dökülüyormuş. Bu fotoğrafta da bu eğitimi görmekteyiz. O yıllarda Samsun Lisesinde eğitim görmekte olan Mehmet Başarır'da bu öğrenciler arasında yer almaktadır ve fotoğraf Mehmet Başarır'ın arşivindendir."

Müzeye sergilenmek üzere gönderilen eşyaların tasnifinin yapıldığını belirten yetkililer, yakın zamanda öne çıkan materyallerin müzenin uygun yerlerine yerleştirileceğini kaydetti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.