Belediye Başkanı Kul'dan 17 Ağustos mesajı

Belediye Başkanı Kul'dan 17 Ağustos mesajı
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Türkiye'yi yasa boğan 17 Ağustos Marmara depreminin 15. yıldönümünde, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diledi.

17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yapan Başkan Kul, "Türkiye'nin deprem konusunda önemli sınavlardan geçtiğini hatırlatarak, ülkemizin herhangi bir ilinin böylesi bir sınavdan geçmemesi en büyük dileğimizdir. Yerel yönetim olarak 'deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğini şiar edinerek şehrimizi geleceğe hazırlayacağız." dedi.

Türkiye'yi yasa boğan depremin acısını hala yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Kul, "1999 yılının 16 Ağustos'unu 17 Ağustos'a bağlayan gece, sabaha karşı saat 03.02'de yaşanan ve 45 saniye süren depremde birçok vatandaşımızı kaybettik. Çok sayıda yaralımız oldu. Hayatımızdan hiçbir zaman çıkaramayacağımız büyük depremi her sene anarken, sadece göz yaşı dökmemeli hatalardan da ders çıkarmalıyız. Doğal afetlerden en az etkilenmek için yapılaşmayı doğru alana ve günümüzün modern tekniklerine uygun olarak yapmalıyız. Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılanmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz. Bizler yerel yönetimin sorumluluk alanındaki tüm vecibelerini yerine getirmekle yükümlüyüz. Bu sorumluluklarımızı yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.