"Erkek kan bağışçı oranı yüzde 98 kadınlar ise yüzde 8"

"Erkek kan bağışçı oranı yüzde 98 kadınlar ise yüzde 8"
Samsun'un kan bağışında en duyarlı illerin başında geldiğini belirten Dr. Nurettin Erol Uyar, ancak kadın bağışçı oranının ise çok düşük olduğunu kadınlar kan bağışı yapmaktan çekindiğini ve korktuğunu söyledi.

Erkek bağışçıların daha fazla olduğunu, kadınların bağış yapmaktan korktuğunu belirten Erol, "Maalesef bizim ülkemizde kadın kan bağışçılarımızın oranı yüzde 8, erkek kan bağışçıların oranı ise yüzde 92 oranındadır. Kadınlar bağış yapmaktan korkuyor. Bir de kadınlar da kansızlık oranı daha fazla olduğu için bu da bağışı etkiliyor." diye konuştu.

Herkesi kan vermeye ve kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet eden Erol, "Biz çok sayıda gönüllü Kan bağışçısına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu süre içinde toplanan kanlar, ihtiyacı olan binlerce kişiye umut ışığı olacak. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi, tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için kan vermeye çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

"Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır" sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Dr. Nurettin Erol Uyar, "Kızılay Kan Bağışı Otobüsümüz, Cumhuriyet Meydanı'nda gönüllü bağışçılardan kan almaya devam ediyor. Otobüsün Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlandırılması bağışçıların dikkatini çekmesi açısından oldukça önemli oldu. Günlük 80 üniteye yakın kan bağışı alıyoruz. Meydan çok hareketli bir yer olduğu için vatandaşlar buradan gelip geçerken kan bağışında da bulunabiliyorlar. Günlük ortalama 80 ünite kan toplanan otobüste kan alımı ve saklanması için gerekli olan her türlü ekipman hazır bulunuyor ve aynı anda 4 kişi kan bağışı yapabiliyor. " dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.