'İTHAL HAYVAN GETİRİLMELİ'

'İTHAL HAYVAN GETİRİLMELİ'
Et fiyatlarının geçen seneye göre yüksek olduğunu belirten Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen "Kısa zamanda ithal hayvan gelmeli aksi halde fiyatlar yüksek olacaktır" dedi.

Fiyatların daha fazla artmaması için besi hayvanının canlı ithal edilmesi gerektiğini ifade eden Şen " Fiyatlar artık üst seviyelere kadar çıktı. 20 Liraya kesilen hayvanı 27 Liraya mal ediyoruz, 7 TL gibi bir rakam fiyatlara yansıyor. Hal böyle olunca eti 30 TL'den aşağıda vatandaşa verdiğimiz zaman para kazanma lüksümüz olmaz" dedi.

Fiyatların yüksek olmasından dolayı kasapların da iş yapamadığını ve kapanma noktasına geldiğini belirten Şen" Vatandaşta fiyatlardan şikayetçi, karşılıklı bir durum var. Kasap etini satamıyor vatandaşta et almıyor. Sektör bitme noktasına geldi " ifadelerini kullandı.

Büyük marketlerin Samsun'da kesim yapmadığını belirten Şen " onlar hayvanları dışarıdan alıyorlar ama bizim o hayvanları denetlemek gibi bir lüksümüz yok. İnsanlarımız fiyatın ucuzluğuna bakarak alıyor. Dar gelirli vatandaşın etin ucuzuna kaçması normal ama bu durum marketteki etlerin sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor." diye konuştu.

Bu şartlar altında fiyatlarda sıkıntı yaşarız diyen Şen " canlı besi hayvanı ithal edilmezse fiyatlar gittikçe artacaktır. Bu durumda hem vatandaş hemde Kasaplar için olumsuzluk anlamına gelir." dedi.

Samsun'da ve çevre illerde hayvancılık konusunda gelişmelerin olduğunu belirten Şen "Bu ay vatandaşımız kurbanı bekliyor. Besici düşünüyor 'malımı kestirsem yenisini yerine koyamıyorum, üretim yapamıyorum.' Hal böyle oluncada kasap mal sıkıntısı çekiyor. Besiciye ürün ver dediğin zaman direk olarak 1 TL fark koyuyor" dedi.

Fiyatları yüksek bulduğunu belirten Şen " ben bile kendi adıma bazen fiyatları yüksek gördüğüm için et almaya korkuyorum. Kısa zamanda İthal hayvanın gelmesini istiyorum. Bu sayede hem vatandaş hemde kasaplarımız rahat edecektir. İthalden kastım canlı hayvanın gelmesidir" ifadelerini kullandı. Adem ÇİÇEK


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.