'EMNİYET SUÇ İŞLİYOR'

'EMNİYET SUÇ İŞLİYOR'
Elektrikli bisiklet konusunda emniyet 'ehliyet gerekli' derken, Yargıtay'ın Ehliyete gerek yok demesi kafaları karıştırdı. Vatandaşlar ise tepki gösteriyor.

YÖNETMELİK KANUNA AYKIRI OLAMAZ
2918 sayılı kanuna göre 'motorlu bisiklet haricinde ehliyet ve plaka aranmaz' hükmü bulunmasına rağmen, Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu 2,5 kW'dan fazla araçlara ehliyet uygulaması kanuna aykırıdır. Kanun bu şekilde iken ehliyet olmadığı için ceza kesilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

'EHLİYETE GEREK YOK'
Samsun'da yaşayan Kemal Yantur isimli vatandaş Yargıtay'ın ehliyete gerek olmadığını belirttiği 2918 sayılı kanunu hatırlatarak " 2918 sayılı kanuna göre içten patlamalı motorla çalışmayan elektrikli bisiklet için sürücü belgesi gerekmiyor ama cezalar kesilmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.


'KANUNSUZ UYGULAMA'
Kemal Yantur, Emniyet güçlerinin ehliyeti yok diye kestiği cezaların kanunsuz olduğunu belirterek "Elektrikli bisiklete, Emniyet motorlu bisiklet olarak ruhsat kesiyor. 3 sene sonra bu bisikletler muayeneye gittiği zaman bunların motoru yok elektrikle çalışıyor, 3 sene sonra ne olacak?" dedi. Adem Çiçek


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum