İŞTE GERÇEKLER

İŞTE GERÇEKLER
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Gazi Devlet Hastanesi'nde

Ameliyat için uyutulmuş bir hastayı, ameliyat malzemesini eksik bulan doktorun ameliyat etmediğini iddia etmiş ve bunu bazı bazı Yerel Gazetelerde 'Korkunç iddia sağlığı karıştırdı' başlığıyla haber yapmıştı.

Kamuoyuna yansıtılan bu haberin gerçekliğini DENGE Gazetesi olarak araştırdık ve olayın gerçek yüzüne ulaşmayı başardık. Olayın gerçek yüzü çalkalanıp haberleştirilirken DENGE Gazetesi olarak gerçekleri kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Yaptığımız araştırmalarda Cerrahlardan aldığımız bilgilere göre, doktorlar ameliyat yapmadan önce malzemenin tamam olup olmadığını denetlemekle yükümlüdür. Oysa ki, ilgili doktor herhangi bir araştırma yapmaksızın özellikle eksik ararcasına ameliyata girmesinde bir kast olup olmadığı merak ediliyor.

İŞTE GERÇEKLER

İddia da adı geçen Dr. Fatih A, 09.04.2014 tarihinde sabah ameliyat yapacağı hastalar için, hasta güvenliği açısından hayati önem arz eden taraf işaretlemesi yapmadığından dolayı (Zaman zaman medyaya da yansıyan sağlam böbreği alındı, sağlam göze ameliyat yapıldı, vb. gibi durumların önüne geçilmesi için) idarece uyarılmış, hasta ve personele karşı yapmış olduğu hasta haklarına aykırı davranışlardan dolayı hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Yapılan bu davranış karşısında adı geçen hekimde sonra ki ameliyat için malzeme olmadığını gerekçe göstererek hastayı ameliyat etmemiş, oysa ki Dr. Fatih A. daha önceden defalarca kullandığı malzemeler olmasına rağmen malzeme eksikliğini gerekçe göstererek (24-27 nolu dren) hastaları ameliyat etmediği öğrenildi. Üroloji bölümü 26 nolu dren hareket dökümü incelendiğinde hem şikayet sahibi hekim hemde diğer üroloji uzmanları ürünün defaetle kullanıldığı görecektir.

Yine ameliyat edilmeyen hasta, depoda mevcut olan malzeme ile ertesi gün Dr. Fatih A. tarafından ameliyat edilirken, taraf işaretlemesi yapmadığı ve personele davranışlarından dolayı yapılan inceleme neticesinde Dr. Fatih A'ya 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 125, maddesi A bendince Uyarı cezası verildiği ve verilen cezanın İl Disiplin Kurulu tarafından onaylandığı öğrenildi.

Dr. Fatih A. kararı 01.08.2014 tarihinde teblüğ edilmesine rağmen, ilgili habere konu olay 09.04.2014 tarihinde olmuş fakat olay, yerel medyaya disiplinin cezası tebliğ tarihinden hemen sonra yansıtılmıştır. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.