İhsanoğlu muhalefetin genel başkanı olabilir

İhsanoğlu muhalefetin genel başkanı olabilir
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olamaz, olsa olsa ana ve yavru muhalefetin bundan sonraki ortak partilerinin genel başkanı olabilir” dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde açıklamalarda bulundu. Demir, muhalefetin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı olamayacağını, bundan sonraki ortak partilerin genel başkanı olacağını söyledi.

DEMOKRASİ TARİHİNDE İLK
Milletvekili Demir, yapılacak seçimin milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçecek olması yönüyle demokrasi tarihimizde bir ilk olacağını hatırlatarak, "Zaten sayın Başbakanımız milletimiz birçok alanda ilkleri yaşattığı gibi Cumhurbaşkanlığı döneminde de birçok ilkleri yaşatacaktır. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız sayın Erdoğan, Cumhuriyetin tek parti döneminden itibaren problemli olarak görülen, kamusal alana çıkmasına izin verilmeyen, muhafazakâr, mütedeyyin kesimlerin, dışlanmışlıktan kurtuluşunu, taşradan merkeze yürüyüşünü sağlamış, bu halka hak ettiği değeri tekrar vermiştir. Bu siyaseti Çankaya'da da artarak devam edecektir" dedi.

CUMHURİYETÇİ HALKIN MİLLİYETÇİ PARTİSİ
Açıklamasında geçmişteki muhalefet partilerinin unutulduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, "Bazılarının adını çoktan unuttuğumuz bazılarını ise hatırlamakta güçlük çektiğimiz irili ufaklı analı yavrulu muhalefetin, yani Eski Türkiyenin birçok partisinin birçok methiyeler düzerek bulduğu İhsanoğlu Cumhurbaşkanı seçilemeyecek ama taşıdığı üstün vasıflarıyla adı geçen partilerin genel başkanı olarak bundan sonra siyasete devam edebilir. Hatta partileri bir araya getirerek Cumhuriyetçi Halkın Milliyetçi Partisi diye de yeni bir oluşuma da imza atabilir. 40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. İhsanoğlu bir projedir. Bu projede tutmaz. Şimdiden alınacak olası yenilginin kılıfları hazırlanmaya başlandı. “Çatı adayı" formülüyle politika dışından bir ismi tercih ederek koltuklarını koruma sevdasında olanlar, ciddi bir parti içi muhalefete karşı karşıya kalacaklar. Ve CHP MHP'yi, MHP CHP'yi başarısızlıkla, seçmenine sahip olamamakla suçlayacaklardır. Adında halk ibaresi geçen ama siyaset yaptığı ülkenin insanını tanımayan hatta ahlaksız ve cahil diye aşağılayan bir partinin genel müdürü “cumhurbaşkanı adaylarını belirlerken ahlaklı, erdemli, tanınan, dürüst bir aday aradıklarını bunu da parti dışından bulduklarını derken acaba neyi kastediyor. Cumhuriyetle yaşıt bir parti diye övündükleri partiden bu vasıflara haiz bir aday bulunamadı mı?" diye konuştu.

DÜNYA İÇİN BÜYÜK ADIM
Her dönem olduğu gibi bu dönemde de seçmenin, uzak ve yakın hafızasıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik her tür siyasi mühendisliğe doğru tepki göstereceğine inandığını belirten Demir, ". Bu seçimler sadece ülkemiz için değil Ortadoğu, balkanlar ve Dünyanın dört bir yanında yaşayan mazlumlar için de büyük bir önem taşımaktadır. 10 Ağustos gecesi Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Yeni Türkiye için, Dünya için büyük bir adım atılmış olacaktır" dedi. İlknur Aslandağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum