YARDIM EDENE PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

YARDIM EDENE PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK
Basına yansıyan haberlere göre, 2014 Temmuz ayında Samsun'da gerçekleşen iki ayrı operasyonda-ilkinde 15 bin 360 paket, ikincisinde 5 bin 7 paket olmak üzere toplam 20 bin paketin üzerinde kaçak sigara yakalandı.

Nisan ayından itibaren de benzer yakalamalar gerçekleşirken, yakalamaların ve operasyonların hız kesmeden ilerlemesi önemli çünkü sokaklarda çok ucuza satılan bu kaçak sigaralar dürüst esnafın belini büküyor.

5 PAKETTEN 1 TANESİ KAÇAK
Esnafın neden isyan noktasına geldiğini kaçak sigara oranın yüksekliği gösteriyor. Araştırmalara göre Türkiye genelinde kaçak sigara oranının yüzde 20'ler seviyesine çıktığı belirtilirken, bu durum her 5 paket sigaradan birinin kaçak olduğu anlamına geliyor. Bu kaçak sigara oranının ülke ekonomisine çok ciddi bir maliyeti olmakla beraber, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in de belirttiği gibi; “her yıl bir Marmaray, Boğaz Köprüsü kaçağa gidiyor”.

PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK
Geçtiğimiz haftalarda yasalaşan bir düzenleme ile de kaçak sigara suçundan yakalananlara ilişkin hapis cezaları süresi yükseltilerek 3 ila 6 yıl arasında olması kararlaştırıldı. Bunun yanında, kaçak sigara yakalayan güvenlik güçlerine ve hatta kaçak sigara yakalatan vatandaşa da para ödülü verilecek. Bütün bu yeni düzenlemelerin caydırıcı etkisi olacağı düşünülürken, ALO 136 İhbar Hattı da vatandaşlar tarafından daha aktif kullanılacağa benziyor. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.