Dünya Ekistics Cemiyeti (WSE)’ne OMܒden Bir Üye

Dünya Ekistics Cemiyeti (WSE)’ne OMܒden Bir Üye
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Dünya Ekistics Cemiyeti (WSE) üyeliğine seçildi.

Prof. Dr. Derya Oktay, Dünya Ekistics Cemiyeti Üyeliği (WSE)'ne seçildi. Seçim, aday gösterilen isimler arasından, cemiyet üyelerinin gizli oylamalarıyla gerçekleştirildi.
Dünya Ekistics Cemiyeti, Birleşmiş Milletler (ECOSOC)'e danışmanlık yapan ve sınırlı sayıda üye ile çalışan, politik ve dini boyutu olmayan önemli bir sivil toplum örgütü.
Merkezi Atina (Yunanistan)'da olan, geçmişteki, günümüzdeki ve gelecekteki insan yerleşimlerini/örüntülerini araştırmak için 1965'te kurulan cemiyetin amaç ve hedefleri arasında şunlar yer alıyor: İnsan yerleşimlerine dair bilgi ve düşüncelerin gelişimini araştırmalarla ve yayınlar/konferanslar/burslar yoluyla özendirmek; İlgili alanda eğitimin gelişmesini ve yaygınlaşmasını teşvik etmek; İnsan yerleşimleri ile ilgili kamusal bilinci artırmak ve böylece dünya çapında ilgi görmesini ve ilgili işbirliklerinin oluşmasını kolaylaştırmak; İnsan yerleşimlerinin gereksinmelerine disiplinlerarası bir yaklaşımın gerekliliği ve avantajları konusunda bilincin artırılmasını sağlamak ve böyle bir yaklaşımı teşvik etmek ve desteklemek.
Dünya Ekistics Cemiyeti'ni temsil eden üyeler Birleşmiş Milletler'in, özellikle HABİTAT (İnsan Yerleşimleri) Programı'nın etkinliklerine düzenli olarak katılmaktadırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.