KÖKTAŞ GENÇ'LERLE BİR ARAYA GELDİ

KÖKTAŞ GENÇ'LERLE BİR ARAYA GELDİ
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen, İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programlara katıldı.

Başkan Köktaş, "Sevgili gençler çok çalışacaksınız, disiplinli olacaksınız, sizlere verilen görevleri eksiksiz yerine getireceksiniz, toplantılarınızı aksatmayacaksınız. Bunları uyguladığınız zaman yeterli donanıma mutlaka sahip olacaksınız. 2023, 2053 ve 2071 yıllarının mimarları olacak olan sizlere bu imkanları fazlasıyla sunan parti AK Parti'dir. Bu anlamda AK Parti, gençleri geleceğe hazırlayan bir okuldur." dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik İlçe Gençlik Kolları tarafından Doğu Park mesire alanında geleneksel hale getirilen semaver çay sohbeti programına, İlkadım ve Atakum İlçe Gençlik Kolları tarafından Acem Tekkesi ve Yalı Kafe'de gerçekleştirilen sahur programına katıldı.
Düzenlenen programlara ayrıca İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ve ilçe gençlik kolları başkanları ve gençlik teşkilatlarının üyeleri katıldı.
Gençlerle bol bol sohbet eden Başkan Köktaş, siyasette yaşadığı tecrübeleri paylaştı. Günümüzde siyaset yapan gençlerin şanslı olduğunu ifade eden Başkan Köktaş, geçmişteki siyasi anlayış ile AK Parti siyasetinin anlayışı arasında çok büyük fark olduğunu söyledi.
AK Parti'nin gençliğe büyük önem verdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Köktaş yaptığı konuşmalarda ise şunları söyledi: "Değerli İlçe Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarım, sevgili gençler sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bu organizasyonları düzenleyen İl ve İlçe Gençlik Kollarımızın başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Sözlerime "AK Parti siyasetinde gençliğin yeri ve önemi nedir" sorusuna cevap vererek, vurgu yaparak başlamak istiyorum. Şuan itibariyle burada bulunan gençlerimiz AK Parti'nin kuruluşundan itibaren siyasette olan gençler değildi, ya da AK Parti'den önceki Türkiye'nin durumunu bilen gençler değildi. Çünkü AK Parti kurulduğunda burada olan gençler en fazla 12-13 yaşındaydı. Bugün AK Parti ile birlikte büyüdünüz, AK Parti ile birlikte hayata hazırlanıyorsunuz. AK Parti ile birlikte, AK Parti'nin Türkiye'ye dair yapmış olduğu hizmetlerle birlikte yaşantınıza devam ediyorsunuz. Her zaman söylüyorum. Siyasi partilerde sadece Türkiye'de değil, dünyanın neresinde olursa olsun en şanslı gençlik, en rahat gençlik AK Parti gençliğidir. Kuruluşundan itibaren bir yıl içinde iktidarla buluşan, iktidarla tanışan partide siyaset yapan gençler olduğunuz icin şanslısınız. "Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır" diyen siyasetin ustası Recep Tayyip Erdoğan ile de siyaset yaptığınız için de şanslısınız.
AK Parti iktidarından önce Türkiye'de şartlar çok zordu. Sizler annelerinizin, babalarınızın, ninelerinizin, dedelerinizin hastane kuyruklarında saatlerce ilaç ve muayene kuyrukları beklediğini çok fazla bilmeyebilirsiniz. Okula giderken bir üsteki sınıfın kitaplarıyla ders görüp eğitim almayı çok fazla bilmeyebilirsiniz. Siz enflasyon ve faizleri o dönemlerdeki gibi yaşamadınız. Ulaşım, sosyal yardım gibi alanlardaki sıkıntıları da görmediniz. Bunları bulunduğunuz ortamlarda arkadaşlarınıza anlatın eski Türkiye ve Yeni Türkiye'nin arasındaki farkı onlara gösterin. Siyaset yaptığınız AK Parti, sizi hayata en iyi şekilde hazırlayan, gençlere değer veren, gençleri ucuz bir iş gücü olarak görmeyen, gençleri sadece afiş asmak, pankart asmakla değerlendirmeyen bir partidir. AK Parti seçilme yaşını 30'dan 25'e indiren hatta bunu 18'e indirmeyi deneyip ama muhalefet partilerinin müsaade etmediği bir parti olarak Türkiye'de yerini almıştır. AK Parti gençlere belediye meclis üyeliklerinde yer vererek gençlere verdiği önemi ortaya koymuştur. AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisinde gençlere yer vererek siyasetini en iyi şekilde devam ettiriyor. Bugün dünya gençliği zaman zaman ülkemize gelip, bazen illerimize de geziler düzenleyip AK Parti'nin teşkilatlanma yapısını çözmeye ve bunu kendilerine rehber almaya çalışan bir partide siyaset yapıyorsunuz. Bunun için çok şanslısınız.
Eskiden, gençler olarak yaptığımız siyaset dönemlerine gidelim. Biz bırakın böyle mekanlarda parti büyüklerimiz ile bir araya gelebilmeyi, bırakın araziye çıktığımız da yada sokakta çalışırken pankart asarken, bayrak asarken bizi sahiplenen birilerinin olmasını, hastaneye düştüğümüzde bizi bir kişi bile aramazdı sormazdı. Kaderimizle baş başa kalırdık. Ama bugün AK Kadrolar idareye geldi ve gençliğe değer verdi ve gençliği geleceğe en iyi şekilde hazırlarken hayatın ağır şartlarının siyasetin acımasız yönünde gençliğe göstermeye gayret ediyor. Bunu ne kadar öğrenirim diye sorarsanız, bunu sizin ne kadar istemenize bağlı. Ben bunu mutlaka öğreneceğim, bu siyasetin tozlu yollarından yürüyerek kendimi hayata hazırlayacağım gelecekte bende bir belediye başkanı, bende bir il başkanı, bende bin milletvekili, bende bir bakan olacağım diyen arzunuzla tamamen orantılıdır. Sevgili gençler bunun için çok çalışacaksınız, disiplinli olacaksınız, sizlere verilen görevleri eksiksiz yerine getireceksiniz, toplantılarınızı aksatmayacaksınız. Bunları uyguladığınız zaman yeterli donanıma mutlaka sahip olacaksınız. 2023, 2053 ve 2071 yıllarının mimarları olacak olan sizlere bu imkanları fazlasıyla sunan parti AK Parti'dir. Bu anlamda AK Parti, gençleri geleceğe hazırlayan bir okuldur." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.