OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI
Çarşamba Havaalanı'nda yurt dışından gelen gurbetçiler için oy verme işlemi bugün başladı. Ancak ismi YSK listesinde görünmeyen bir çok gurbetçinin oy kullanma işlemi çileye dönüştü.

Cumhurbaşkanı seçimi için Samsun'da Çarşamba Havaalanı ile İlkadım gümrük kapısı olmak üzere iki noktada oy verme işlemi başladı. YSK'nın seçim takvimi uyarınca söz konusu yerlerde oy verme işlemi 10 Ağustos'a kadar sürecek. Çarşamba Havaalanı'nda şuana kadar 42 kişi oy kullandı. Almanya'dan tatil için memleketlerine gelen Ayar ailesinin oy kullanma işlemi ise çileye dönüştü. Bafra ilçesinde ikamet eden Fehmi Ayar eşi ve kızı ile birlikte 60 kilometrelik uzaklıktan havaalanına gelerek oy kullanmak istedi. Evraklarını seçim sandığı görevlisine veren Ayar, YSK'nın hazırladığı listede kendisinin ve eşinin isminin olmaması nedeniyle oy kullanamadı. Pasaportu ile gelen Kızı ise listede ismi olduğu halde yanında nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle oy kullanamadı. Görevliler Ayar ailesine tekrar ilçe seçim kuruluna giderek hatanın düzeltilmesi için başvuru yapması gerektiğini söyleyince Fehmi Ayar, basın mensuplarına açıklamada bulunarak olaya tepki gösterdi.

Mağdur edildiğini iddia eden gurbetçi Fehmi Ayar, "42 yıldır Almanya'nın Köln şehrinde yaşıyorum. Geçen sene konsolosluk bize bulunacağımız adreslerin bildirimini yapmamızı istedi. Ben geçen sene de buraya geldim ve oy kullandım. Şimdi yurt dışında kaldığım için bak yok diyorlar görüyorsunuz. İsminiz görülmedi deniyor. Şimdi ilçe seçim kuruluna gidiyorum ve bunun nedenini öğreneceğim. Kızımın ismi listede çıktı kızım buraya nüfus dairesinden nüfus cüzdanı örneği alıp geldi onun aslını istiyorlar. Alman ehliyeti var ama onu da kabul etmiyorlar. Ben gerçekten mağdur oldum 50 kilometrelik yoldan geldim şimdi bizi tekrar gönderiyorlar ilçe seçim kuruluna." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.