ÖNCE KÜFÜR SONRA TEHDİT

ÖNCE KÜFÜR SONRA TEHDİT
Samsun Özel Haber isimli internet Gazetesinin sahibi Ferhat Soy, eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş hakkında yayınladığı haberlerden dolayı Bektaş'ın kendisini tehdit ederek ağır küfürler ettiğini söyledi ve 'Konuyu yargıya taşıyacağım' dedi.

HABERLERE SİNİRLENDİ

Samsun'da İnternet üzerinden yayın yapan Samsun Özel Haber isimli İnternet Gazetesinde eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş hakkında 'Gözü Köktaş'ın Koltuğunda mı?, Adem Bektaş bu sorulara neden cevap veremedi?' ve 'Bağışlanan araziyi satmışlar' başlıklı haberlere imza atan Gazeteci Ferhat Soy, Bektaş'ın kendisine ağır küfürler ve tehditler savurduğunu söyledi.

TELEFONLA ARAMIŞ
Gazeteci Soy, 'Saat 13.48'de Cep telefonum çaldı. Telefonu açtığımda Adem Bektaş bana direk 'Senin benle ne derdin var?' sorusunu sordu. Sorununun cevabını beklemeden "seni ilk gördüğüm yerde döveceğim. Benim adım Adem Bektaş. Adamın a.... korum' diyerek şahsıma ve aileme küfür etti. Bunun hesabını bağımsız Türk adaletinde soracağım. Konuyu yargıya taşıyoruz' dedi.

TEKZİP GÖNDERMEDİ

Haber de kendisi hakkında yayınlanan iddialara karşılık kendisine ulaşan bir tekzip metni dahi olmadığını belirten Soy, 'Ben 14 yıldır basın mesleğinin içindeyim. Bu güne kadar bir çok habere imza attık. Haber de hakkında suçlamalar olan kişi yada kurum hukuki olarak konuyu yargıya taşır ve mahkeme kararı ile kendisi hakkındaki iddialara cevap verir. Belediye Başkanlığı yapmış bir kişinin konuyu yasal yollardan çözmek yerine sinkaflı küfürlerle şahsıma ağır küfürler etmesi dehşet verici bir durum' dedi.


İŞTE O HABERLER

Atakum Eski Belediye Başkanı Adem Bektaş.
2015 yılında yapılacak Genel seçimlerden önce teşkilat kongrelerine gidecek AK Parti de Samsun İl Başkanlığına aday olacağı yönünde siyasi kulisler de ismi konuşulmaya başlandı.
Bektaş'ın kişisel Facebook adresinden yazdığı, “Türk sinemasında tecavüzcü Coşkundan sonra. Samsun siyasetinde tacizci Faktörler türemiş. Tacizcinin cezası mahkemelerimizde çok yüksek olduğu gibi. Milletin gönlünde de cezası çok ağırdır.(Tacize Hayır)” sözleri de kamuoyunun dilinde.
Bektaş'ın bu sözlerle kimi yada kimleri hedef aldığı bilinmezken, parti içinde önümüzdeki süreçte kendisini istemeyen bazı gruplara şimdiden gözdağı verdiği iddia ediliyor.
30 Mart yerel seçimlerinde aday adayı olduğu dönem de hakkında çıkan iddialar karşısında 'Elinde dosyası olupta açıklamayan namerttir' diyen ve bu sözlerin ardından Denge Gazetesinde yayınlanan iddialar karşısında sessizliği seçen Bektaş o sorulara neden cevap verememişti.
O dönem de Bektaş'ın cevaplayamadığı sorular neydi?
İŞTE O SORULAR

'Elinde dosyası olupta açıklamayan namerttir' diyen Adem Bektaş'ın
22 milyon borç ve 33 adet haciz dosyasıyla adeta enkaz devreden Adem Bektaş mevcut Başkan Burma'ya 'Dosya var da açıklamazsan namertsin' dedi. İşte Adem Bektaş'ın hakkındaki dosyalar.

Fesat Karıştırma
Atakum Belediyesi eski Başkanı Adem Bektaş döneminde ihaleyle verilen Atatürk bulvar Servis yolu Kaldırım işi ihalesini alan Çağsan Mühendislik'in yaptığı işin eksik yapıldığı tespit edildi ve Samsun 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2013/335 Esas sayılı dosyası ile eksik yapılma nedeniyle yüklenici firmaya fazladan ödenen 72.136.23 TL'nin tazmini için alacak davası açılmış ve mahkemenin 12.06.2012 tarihli 2012/320 Karar sayılı ilamı ile yapılmayan iş karşılığı fazladan ödenen 72.136.23 TL'nin yasal faizi ile birlikte ihale alıcısından tahsiline karar verildi. Verilen karar sonrasında Adem BEKTAŞ ve diğer ilgililer hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulurken; akabinde Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2013/316 esas sayılı dosyası ile edimin ifasına fesat karıştırma suçlamasıyla kamu davası açılmış olup dava devam ediyor

ŞEN DOSYASI
Adem Bektaş döneminde Mevsimlik çiçek alımı ihalesini alan Ömer Faruk Şen'in kendisine ödeme yapılmadığı gerekçesiyle başlatılan icra takibi neticesinde yapılan itiraz üzerine Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan dava da ihale alıcısı Şen'in belediyeye vermiş olduğu çiçeklere ilişkin bedelin 21 bin 866 TL'sini fazladan talep ettiği tespit edilirken mahkeme kararını Yargıtay'da onayladı.

Aydın Dosyası
Eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş döneminde Yeşildere Mahallesi Semt Parkı Yapım işini alan İbrahim Aydın'ın işi tamamladığı ve bu konuda kendisine ödeme yapılmadığı şikayetiyle başlatılan icra takibi neticesinde yapılan itiraz üzerine Samsun Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açıldı. Müteahhit Aydın'ın yapmış olduğu imalatın 32 bin 403 Tl'sini fazladan talep ettiği tespit edildi ve mahkemede bu yönde karar verdi. Yargıtay denetiminden de geçen karar üzerine Bektaş'ın döneminde 32 Bin TL fazladan belirlenen tutar ödenmeyerek kamu zarar ettirilmekten kurtarıldı.
Ses İnşaat Dosyası ( Atakum imar İnşaat ile olan ) İhale alıcısı Ses İnşaat Tic. Ltd. Şti tarafından Atakum İmar İnşaat Tic. Ltd. Şti. tarafından alt taşeron firma olarak ihale edilen muhtelif yol ve kaldırım yapım işi ihalesinde ihale edilen işlerin yapıldığından bahisle yüklenici firmaya ihale bedeli ödenmiştir. Yapılan kontrollerde ihaleye konu işlerde eksiklik olduğu tespit edilmiş ve bu eksiklikler nedeniyle fazladan yapılan 73.495.00 TL'nin tazmini için Samsun Ticaret Mahkemesi'nin 2009/305 Esas sayılı dosyası üzerinden dava açılmış; dava sürecinde alınan bilirkişi raporuyla da ihale konusu işlerin eksik yapıldığı tespit edilmiş, dosya karar aşamasına gelmiş olup halen devam etmektedir.
Görevi Kötüye kullanma

2009 yerel seçimlerinin ardından Meclis üyelerinden oluşan teknik ve mali inceleme komisyonlarının oluşturduğu raporlar neticesinde Adem Bektaş ve diğer yöneticiler hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulurken, açılan kamu davasının hala devam ettiği bildirildi. Bektaş'ın Atakum Minübüsçüler Kooperatifi ile yaşadığı hukuki süreç belgeleyirye önümüzdeki günlerde Denge Gazetesinde olacak.
Görev yaptığı dönemde belediyeyi adeta borç batağına sokan, belediye hizmet binası dışında önemli bir hizmete imza atamayan Adem Bektaş'a Denge Gazetesi olarak 'sen açıkla bakalım' başlığıyla bazı sorular yöneltmiş ve cevap gelmemişti.

İŞTE CEVAPLANMAYAN SORULAR

1-Mevcut Başkanı Belediyeye akrabalarını almakla suçluyorsun senin Özel Kalem Müdürün, Fen İşleri Müdürün neyindi?

2-Görevi Bıraktığında Belediyenin ne kadar borcu vardı, 22 Milyon olduğu söyleniyor bu doğru mu?

3-Ömür Evlerindeki Pazar yerini sattın mı? Sattıysan kime sattın?

4-Belediyenin yanındaki arsaları kime kaça sattın?

5-Kendi döneminde yaptığın Düğün Salonunun önündeki otopark kimin?

6-Piyasaya, Sanayiciye, Kamuya ne kadar borç bıraktın?

7-Belediyeye gelen icra dosya sayısı kaçtı?

8-Görevi bıraktığında piyasadan tek bir tane civata dahi alabiliyor muydun?

9-Atakum Minibüsçüler Derneği ile neden mahkemeliksiniz?

10-Görev yaptığın dönemde gerek icraatlarında gerekse meclisinde yaptığın işlerle ilgili kaç dava dosyan var?



YARGIYA TAŞINACAK

Atakum'da faaliyet gösteren Medikal Park Hastanesinin yanında bulunan geniş araziyi imar uygulamaları kapsamında kamuya bağışlayan vatandaşların arazileri Belediye Meclis kararıyla satıldı. Satışın iptali için Bağış yapan arazi sahiplerinin olayı yargıya taşıyacakları öğrenildi.

BAĞIŞ ARAZİSİNİ SATMIŞLAR!

Atakum'da Medikal Park Hastanesi yanında bulunan araziyi imar planı çalışmaları kapsamında kamu alanı adı altında bağış yapan arazi sahipleri adeta şok üstüne şok yaşadı. Atakum Belediyesi eski Başkanı Adem Bektaş döneminde 2 parsele bölünen arazinin bir parçası 4 kat ticari alan olarak yaklaşık 1 Milyon TL'ye Köksal Yapıya satıldı. Bektaş'ın ardından göreve gelen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'da Otopark alanı olarak kullanılan diğer parseli sağlık alanı olarak belirledi ve meclis kararı aldırarak yaklaşık 10 Milyon TL'ye Medical Park Hastanesine sattı. Parsellerin satış fiyatlarındaki fark ise akılları karıştırdı.

HASTANE İNŞAATI DURACAK MI?

Devletin imar uygulamaları kapsamında kendisinden kamusal bağış alanı olarak aldığı arazinin satılarak ticari rant elde edilmesine karşı çıkan arazi sahiplerinin olayı yargıya taşıyacakları öğrenildi. Şu anda otopark alanı olarak kullanılan araziye inşaat yaparak hastaneye ek hizmet binası yapmayı düşünen Medical park Hastanesinin önümüzdeki günlerde başlamayı düşündüğü inşaat çalışmalarının yargı kararıyla durdurulabileceği öğrenildi.

ÖRNEK DAVALAR VAR

Arazi sahiplerinin hukuk mücadelesini üstlenen Avukatların mahkemeye emsal teşkil edecek davaları gösterecekleri ve özellikle büyük kentler de vatandaştan imar uygulaması sonrası bağış olarak alınan arazilerin yapılaşmaya açılmasına karşı kazanılan bir çok dava olduğu öğrenildi. Açılan dava sonrası Medical Park Hastanesinin arazi bedelini vatandaşa ödeyebileceği öğrenilirken, söz konusu arazinin bugünkü piyasa değerinin çok büyük rakamlara tekabül ettiği ifade edildi.
ADEM ÇİÇEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.