SON İFTAR ALAÇAM'DA YAPILDI

SON İFTAR ALAÇAM'DA YAPILDI
AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Başkanlıkları tarafından organize edilen İlçe Meydan İftarları'nın sonuncusu Alaçam'da gerçekleşti.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın koordinasyonunda Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen İlçe Meydan İftarlarının finali Alaçam'da yoğun bir katılım ile yapıldı.

Düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti 23. dönem Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Mercimek ve Vahdettin Çebi, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetimleri, teşkilat üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
İftar öncesi masaları dolaşan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Alaçamlılarla bol bol sohbet etti.

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Başkan Köktaş ilçe halkına seslendi.

Başkan Köktaş konuşmasında şu sözlere yer verdi: "30 Mart Yerel Seçimi öncesinde sizlerle birlikte bu meydanda bir kaç kez düzenlediğimiz mitinglerde bir araya gelmiş, yine sizlere seslenmiştik. Mitinglerimizde yaptığımız konuşmalarımda, "AK Partili bir belediye başkanını ilk defa Alaçam da iş başına getirin Alaçam'ın kaderi değişsin." demiştim.

Siz sözünüzde durdunuz, desteğinizi verdiniz. Hem Alaçam da hemde Büyükşehir Belediyesi'nde AK Partili bir belediye başkanına destek verdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Sizlere verdiğiniz destekten ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum.
Şimdi görev her iki belediye başkanımızda. Bu meydan ilk defa iftar masalarıyla bu kalabalığa sahne oluyor. Ben başkanlarıma diyorum ki Alaçam da gerçekleştirdiğimiz bu iftar yemeğinde bu kadar kalabalık oluyorsa, Allah izin verirse bir dahaki seneki Ramazan ayında düzenleyeceğimiz iftar yemeğinde bu meydan, bu kalabalığı almaz. Onun için bu meydanı büyütmeniz lazım. Bakıyorum ki Alaçamlı hemşehrilerimiz de büyük, çevre düzenlemesi yapılmış bir meydan istiyor. Tecrübeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz bey ve Alaçam Belediye Başkanımız Hadi Uyar bey ile omuz omuza vererek inşallah bunu çözecekler ve Alaçam için güzel hizmetlere imza atacaklar. Değerli hemşehrilerim; İlçelerde düzenlediğimiz meydan iftarlarımızın finalini bugün Alaçam da yapıyoruz. İlçelerimizin büyüklüğüne göre 7-8 bin kişilik katılımdan, 2 bin kişilik katılıma kadar hep gönül sofralarında hep birlikte olduk. Bu manevi ayın ikliminde hiç biriniz bizi yanlız bırakmadınız.
Her zaman söylüyoruz, 'mutlaka herkesin evinde iftarını yapacak bir tas çorbası ve yemeği vardır'.
Maksat burada çorba içmek, yemek yemek değildi. Maksat bu paylaşımcı, manevi değeri yüksek olan bu ayda, bir araya gelip, aynı havayı teneffüs edebilmekti. Onun için bu iftar sofralarında bir arada olduk. Allah sizlerden razı olsun.
Ben bu anlamda iftarlarımıza katılımlarından ötürü tüm hemşehrilerime ve bu meydanları bizlere hazırlayan Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. " dedi.

AK PARTİ GARİP, GUREBANIN YANINDA
AK Parti, ihtiyacı olanların her zaman yanında ve destekcisi olduğunu belirten Başkan Köktaş, "Vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hayat sürdürebilmesi için iktidarımız döneminde yeni ve kapsayıcı sosyal yardım ve sosyal destek programlarını hayata geçirildi. Etkin, verimli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla sosyal yardım ve hizmet alanındaki bütün kurum ve kuruluşları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde tek çatı altında birleştirildi.
Bakanlık çatısı altında; kadınları, çocukları, garip gurebayı, şehit yakınlarını, gazileri, yaşlıları ve engellileri kapsayan çalışmalar bütüncül bir bakış ile gerçekleştiriliyor. Yapılan bu çalışmalardan bir taneside Evde Bakım Hizmetidir. İhtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlamak, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verildiği bu hizmetten Samsun merkez ve ilçelerimiz ile birlikte toplamda 10 bin 392 kişi bu hizmetten faydalanmatadır. Bunun yanı sıra yardıma muhtaç bu kişilerin bakımını üstlenene de 810 TL'de destek sağlanmaktadır. Bu anlamda AK Parti her zaman yardıma muhtaçların, garip gurebanın yanında olmuş, olmaya da devam edecektir." diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ, “GELECEĞİMİZ İÇİN ÇOK UMUTLUYUM”

İftar öncesinde Alaçamlı hemşerileri ile ayaküstü sohbet edip isteyenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iftarın ardından da ilçe halkına hitap etti. Konuşmasına Alaçamlıların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlayan Başkan Yılmaz, ''Alaçam Samsunumuzun tarihinde Samsun'un iyi gününe, kötü gününe tanıklık etmiş kadim ilçelerimizden birisidir. Alaçam Meydanı, daha önce çok toplantılara tanıklık etmiş ve ev sahipliği yapmış bir meydandır. Bu ramazan akşamı da Alaçam Meydanı'nda bu güne kadar hiç görmediğimiz iki bine yakın insanı bir iftar sofrasının etrafında buluşturdu. O nedenle bir ilke tanıklık ediyoruz. Alaçam bu akşam bir güzelliği gerçekleştirdi. Alaçamlı hemşerilerimiz evlerinde zaten var olan imkanları yerine toplu iftarımızı tercih ettiniz. El ele diz dize, karşı karşıya oturup bu güzelliği paylaşalım dediniz. Ramazan'ın verdiği sevgi dolu ortamı birbirimizin gözüne bakarak, yüreğimizde hissederek, iftar sofrasının mübarekliğini yaşattınız. O nedenle size ne kadar teşekkür etsek azdır.'' şeklinde konuştu.

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine değinerek Alaçamlılardan AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için destek isteyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakanımızı Allah'ın izniyle birinci turda Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyacağız. Tabi Türkiye yepyeni bir sürece, yepyeni bir döneme giriyor. İlk defa halkımız, özgür iradesi ve oylarıyla devlet başkanını, Cumhurbaşkanı seçerek onu yetkili kılacak. Yetkili ve etkili kılınmış bir Cumhurbaşkanı ise Türkiye'yi 2023'lere taşıyacak bir vizyon sahibi olacak. Gelecekten çok daha fazla umutlu hale geliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün samimiyetimle söylüyorum. Hayatımın 35-40 senesi devlette hizmetle geçti. Son 7-8 senesi ve önümüzdeki 5-6 seneyle ilgili umutlanışım kadar hiçbir dönem milletime hizmet için bu kadar umutlanmamış, beklentilerim yükselmemişti. O bakımdan 2023'e giden 8 yıl içinde Allah'ın izniyle Türkiye, Dünya'nın en büyük 10 ülke ekonomisinden birine sahip olacak. Geleceğe dönük refahımız, kalkınmamız doludizgin artacak, koşarak yükselecek. 10 Ağustos sabahı yapacağınızın en iyisini yapacağınızdan şüphem yok. 30 Mart'ta da gereğini yaptınız. Önümüzdeki günlerde biz de bu güven ve sorumluluğumuzun gereğini adım adım yerine getireceğiz. Bayramız da mübarek olsun. Allah nice ramazan sofralarında bizleri yine bir araya getirsin.'' ifadelerini kullandı. Leyla Asan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.