OMÜ Çocuk Üniversitesi Örnek Çalışmalarıyla “Parmak Isırtıyor”

OMÜ Çocuk Üniversitesi Örnek Çalışmalarıyla “Parmak Isırtıyor”
Henüz 2011 yılında resmi olarak kurulan ve altyapısını henüz tamamlamaya çalışan OMUÇEM etkinlik ve başarılarıyla, eğitimci ve velilere adeta parmak ısırtıyor.

OMUÇEM gerçekleştirdiği etkinliklerden iki tanesini daha bitirmenin ve katılımcılara sertifika vermenin onurunu yaşadı. OMU AKM'de gerçekleştirilen sertifika törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, OMUÇEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail GELEN, akademisyenler, çalışanlar, öğrenciler ve veliler katıldılar. Törende Kort Tenisietkinliği ile ilgili görsel sunumun yanında, Aktif İngilizce eğitimine katılan öğrencilerin İngilizce dramaları sunuldu.
OMUÇEM adına konuşan Müdür İsmail Gelen; OMU Çocuk Üniversitesinin bir yıl içerisinde onsekiz etkinlik planladığını, dokuz tane etkinliği gerçekleştirdiğini, 119 katılımcı öğrenciye sertifika verdiğini belirtti. Ayrıca çeşitli etkinlik ve kursların,doğrudan doğruya üniversite öğretim elemanları tarafından ve üniversitenin mekânları içerisinde verildiğini belirten OMUÇEM Müdürü, şunları belirtti; “Çocuk dediğimizde ilk aklımıza gelen; merak, gelecek, heyecan, oyun, istek, samimiyet ve yaratıcılık gibi kavramlardır. Üniversite dediğimizde ise; eğitim, araştırma ve uygulama kavramları akla gelmektedir. Dolayısıyla OMU Çocuk Üniversitesitam da, bu iki kavramın birleşimiyle oluşan etkinlikleri planlamakta ve uygulamaktadır.” dedi. Yeni akademik takvimle birlikte çok daha farklı paket programlar geliştirdiklerini belirten Gelen, “Üniversitemizin tüm potansiyelleri çocuklarımızın hizmetine açılmıştır. Üniversite ortamında, bizzat öğretim elemanlarından, profesyonel eğitimler verilmektedir. Bu çalışmalarımızı elimizden geldiği kadar herkese duyurmak istiyoruz. Eğitimlerimiz yaşama hazırlık değil, yaşamın ta kendisidir” dedi. OMUÇEM Müdürü konuşmasını OMU Rektörü, OMUÇEM çalışanları ve öğretim elemanlarına teşekkür ederek bitirdi.
OMUÇEMçocuklar ve gençlerde; meslek seçimini kolaylaştırmayı, kendilerini tanıma ve yöneltmeye yardımcı olmayı, öğrencilerin bir alanda daha detaylı ve derinlemesine bilgi sahibi olmalarını sağlamayı, basit mesleki tecrübeler edinmelerini, insan sermayesini etkili kullanabilmeyi, bilimsel araştırmalara uygulamalı olarak fırsatlar vermeyi, bireylerin kendilerini tanıma, geliştirme ve gerçekleştirmesine katkıda bulunmayı, Yüksek öğretime ilgi, bilime saygıyı artırmayı, kurum ve kuruluşların potansiyellerini çocuklarımızın eğitimine sunmayı, kaliteli ve verimli bir eğitimin yanında düşünme becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. OMUÇEM bu amaçla beceri ve sanat programları, bilim modülleri, yaz okulları ve geziler ana başlıkları altında faaliyetler planlamakta ve yürütmektedir.
Sertifika öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise; yapılan etkinlik ve sunumlardan çok etkilendiğini, “keşke bitmese” diye düşündüğünü belirtti. OMUÇEM'in çok kısa bir zaman dilimi içerisinde çok güçlü ve değerli etkinlikler gerçekleştirdiğini belirten, Leblebicioğlu, OMU Rektörlüğü olarak desteklerinin devam edeceğini belirtti. Törenin sonunda katılımcılara sertifikaları sunuldu ve hep birlikte toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.