EMNİYETTEN BAYRAM TEDBİRİ

EMNİYETTEN BAYRAM TEDBİRİ
Ramazan Bayramı tatilinin daha huzurlu bir ortamda geçmesi ve olası trafik kazalarının önüne geçilmesi için Samsun Emniyet Müdürlüğü önlemlerini artırdı.

Bayram süresince kentin çeşitli bölgelerinde gündüz 33 ekip 8 radar, gece ise 15 ekip 4 radar görevlisiyle kontroller yapılacak.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimizde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için ilimiz merkez ve ilçelerinde ki mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak aşağıdaki uygulama ve tedbirler de aldırılacaktır. 25-30 Temmuz tarihleri arasında Ramazan Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde ziyaretlerini ve alış veriş yapmalarını sağlamak, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç gibi asayişe müessir olayların önlenmesi için ekip sayısı çoğaltıldı."

Şehir içinde ve şehirlerarası yollarda yaya ve araç trafiğine karşı; gündüz 33 ekip, 8 radar, gece 15 ekip 4 radar görevlisiyle personel görevlendirilerek trafik tedbirlerinin arttırıldığının belirtildiği açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde, kalabalık olan alış veriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler, caddelerde ile mezarlıklarda; bayram öncesi 47 noktada, bayram süresince 34 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere toplam 408 personel görevlendirilerek emniyet tedbirleri artırılmıştır. Ayrıca, bayram namazı süresince görevlendirilen 29 ekip camilerde görev yapacaktır. Bayram namazı sonrasında silah atılmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olayların önlenmesi amacıyla önceki tarihlerde silahla ateş edildiği tespit edilen ve ateş edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklara 18 özel ekip görevlendirilmiştir. Halkımızın huzur ve güven ortamında Ramazan Bayramı'nı geçirmelerini sağlamak için tedbirler arttırılarak en üst düzeyde çalışmalarımız devam edecektir. Her zaman olduğu gibi halkın huzuru ve güven ortamını bozacak davranışların 155 polis imdat ve diğer telefonlarımız ile e-mail adresimize bildirilmesini bekliyoruz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.