Türbeye ziyaretçi akını

Türbeye ziyaretçi akını
Bin aydan hayırlı olduğuna ve sevapların katlanarak verildiğine inanılan Kadir Gecesi'ni büyük bir sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar gündüz ise türbelere akın etti.

Samsun'un manevi şahsiyetlerinden Şeyh Seyyid Kutbiddin, Kılıç Dede ve İsa Baba türbeleri ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaret yapılan yerler arasından ise en çok dikkat çeken yer tadilatta olmasına rağmen insanların akın akın geldiği Şeyh Seyyid Kutbiddin türbesi oldu.

Türbe içerisinde süren inşaata aldırmadan ziyarete gelen vatandaşlar sandukası yerinden kaldırılmış türbe içerisine girerek dua ediyor. İlkadım ilçesinde oturan Fatma Köseoğlu, "Kadir Gece çok mübarek bir gece olduğu için gündüzünde de çeşitli ibadet ve ziyaretlerle en iyi şekilde geçirmek için bugün Şeyh Seyyid Kutbiddin hazretlerinin türbesini önceki yıllarda olduğu gibi bu senede geldim. Ama tadilatdaymış. Ama buraya kadar gelip dua etmeden gidemedim. İnşaat halinde de olsa manevi havayı tenefüs etmek için türbeye girdim. Duamı ettim." dedi.Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi restorasyonu sene başında yapılmaya başladı. 14. yüzyılda, Osmanlı döneminde yapıldığı tahmin edilen yapı tamamen yenilenerek, 2014 yılında ibadete açılacak.

ŞEYH SEYYİD KUTBİDDİN KİMDİR?

Şeyh Seyyid Kutbiddin büyük İslam alimidir. Abdulkadir Geylani (1078-1166) Hazretleri'nin torunu olup babası Muhyiddin'dir. Hicri 722 yılı, Sefer ayının 15'i günü (1322) vefat etmiş ve kendi yaptırmış olduğu camiye defnedilmiştir. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.