6 YAŞINDA İLK ADIMINI ATTI

6 YAŞINDA İLK ADIMINI ATTI
SAMSUN'da doğuştan yürüme engelli 6 yaşındaki İsa Çakır, bir yıldır gördüğü fizik tedavi sonrası ilk adımlarını atarak yürümeye başladı.



Doğuştan 'Serebral Palsi' hastası olan ve bu nedenle yürüyemeyen İsa Çakır bir yıl önce ailesi tarafından Özel Atasam Hastanesi'ne getirilerek fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi görmeye başladı. Yapılan tedavi süreci olumlu sonuç veren küçük İsa, ilk defa destek almadan adım atıp yürümeye başladı. İsa Çakır'ın ilk adımlarını atması ailesi ve doktorunu mutlu etti. Hastane koridorunda yürümeye başlayan İsa ise büyük sevinç yaşadı. İsa Çakır'ın tedavisini yapan fizyoterapist Semra Saliha Batur, her gün büyük bir sabırla tedaviyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Zaman zaman tedaviyi reddedecek davranışlarda bulundu. Onun bu sabırsızlığı karşısında biz hiçbir zaman yılmadık ve tedaviyi sürdürdük. Ailenin zaman zaman umutsuzluğa düşüp, kaderi kabullendiği durumlarda dahi inancımızı kaybetmedik. Bu tip vakalar uzun tedavi süreci gerektiriyor. Önemli olan gerekli uygulamaların ve egzersizlerin yerinde ve zamanında yapılması. Tamamen sabır isteyen bu durumun aile-hekim işbirliği içerisinde yürütülmesi başarıyı da beraberinde getirdiğini İsa örneğinde görmek mümkün olabiliyor" dedi.

Anne Emine Çakır ise oğlunun yaşıtları gibi yürümesini çok istediğini belirterek, "Allah dualarımızı kabul etti. Oğlum artık yürüyor. Başta Semra hanım olmak üzere oğlumun yürümesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.