İLKADIM’DA GAZZE’YE DUA GECESİ

İLKADIM’DA  GAZZE’YE DUA GECESİ
İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen komşu iftarlarında Gazze için dua yüzlerce kişi dua etti.

Gazze'de yaşananların günden güne kötüye gittiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Mübarek günlerde Filistin halkına insanlıktan çıkmışçasına zulüm eden İsrail'i nefretle kınıyor, Gazze halkı için Allah'a ellerimizi açıyoruz." dedi.

İlkadım Belediyesi tarafından her akşam İlkadım ilçesindeki farklı mahalleleri aynı sofrada buluşturan komşu iftarlarının bir yenisi Kökçüoğlu ve Unkapanı mahallesindeki vatandaşları buluşturdu. Kalabalık bir katılımın gerçekleştiği iftar yemeğine İlkadım Belediye Başkanı'nın yanı sıra Mehmet Talu Hoca Efendi, İlkadım İlçe Müftülüğü Murakıbı Muzaffer Şencan, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri katıldı. İftar öncesi mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini dinleyen Başkan Tok, "Allah birliğimizi bütünlüğümüzü, kardeşlik duygumuzu bozmasın" dedi.

İftar programına katılan yüzlerce kişi İlkadım İlçe Müftülüğü Murakıbı Muzaffer Şencan eşliğinde Gazze için dua etti. Filistin halkını için ellerini semaya açan vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı.

"DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE ZULÜM"

Ekmeklerimiz önümüzde, İslam aleminde maalesef kan var göz yaşı var katliamlar var. Irak'ta, Suriye'de Mısır'da olan olaylar ama son günlerde maalesef Ramazan'a rağmen oruca rağmen Gazze'de büyük bir katliam yaşanıyor. Dünyanın gözü önünde İsrail bombalarını Gazze'de ki çocuklarımızın üzerine akıtıyor. Bizde bu manada duyarlılık göstermenizi istiyorum. En azından namazlarımızda oradaki kardeşlerimiz yavrularımız için dua edelim, elimizdeki imkanlar kapsamında Filistin için yapılan yardım kampanyalarına destekçi olalım. Müslüman ülkelerimiz için dualarda bulunalım. Gazze'de bu mübarek günlerde Filistin halkına insanlıktan çıkmışçasına zulüm eden İsrail'i nefretle kınıyor, Gazze halkı için Allah'a ellerimizi açıyoruz. Orada ki kardeşlerimizin duaya ihtiyacı var. Rabbim edilen dualarımızı kabul etsin, Filistin halkına güç ve sabır ihsan eylesin." dedi.

İftar programının ardından Akşam ve Teravih namazı arası Kökçüoğlu Camii'nde Mehmet Talu Hoca Efendinin katılımıyla ramazan özel sohbet gecesi düzenlendi. Konuşmalarında Gazze halkına yapılan zulümlerin altını çizen Talu, " Allah kardeşlerimizin yardımcısı olsun dualarımızı eksik etmeyelim." dedi.

Sohbet programı sonrası Camii cemaati ile tanışan Mehmet Talu Hoca Efendi Başkan Tok'a bu şekilde yapılan ramazan etkinlikleri için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum