KÖKTAŞ MUHALEFETİN İL BAŞKANLARINI ELEŞTİRDİ

KÖKTAŞ MUHALEFETİN İL BAŞKANLARINI ELEŞTİRDİ
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği ESOB Başkanı Eyüb Güler'in Cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğim demesini normal karşıladığını belirtti.

Köktaş, bu konuda CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ve MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç'a göndermede bulunarak siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması için ellerinden geleni yapan muhalefet partilerinin il başkanları yine kaçak açıklamalar yaparak kendilerinin yapamadığı, başaramadığı işleri yapanları, takdir edenlere tahammül gösteremediklerini görüyoruz. " dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

ESNAFLA BİR OLDUK
"Esnaf olmadan ekonomi olmaz, katma değer yaratılamaz. Ekonomimizin orta direği esnaftır anlayışı içinde iktidarımız döneminde her zaman esnafımızla bir araya geldik, onların yanında olduk, destekledik. Esnafın durumu iyi ise Türkiye'nin durumu iyi demektir. Esnafın yüzü gülüyorsa Türkiye'nin yüzü gülüyor anlayışını önemsiyerek esnaf kardeşlerimizin sorunları için 12 yıldır çözüm ürettik. Onların büyümesine zemin hazırladık.

KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ
3 Kasım 2002 öncesinde kepenklerin ve fabrika şartellerinin indirildiği, MHP'nin de içinde bulunduğu koalisyon hükümeti döneminde esnafa verdiği kredinin fazini yüzde 47'den kullandırırken, bugün AK Parti iktidarıyla bu rakam yüzde 4-5'lere gelmiştir.
Bununla da yetinmedik kredi limitlerini en düşük 40 bin liradan 75 bin liraya, en yüksek 125 bin liradan 150 bin liraya kadar çıkardık.

ESNAF BÜYÜDÜ GÜÇLENDİ

ülkemizi İMF kapılarına mahkum eden, çalışanın maaşını veremeyen, hacizcileri esnafın kapılarına gönderen bir dönemden, Kredi ve finans şartlarının iyileştirildiği, vergi ve istihdam yükümlülüklerinin azaltıldığı, eğitim ve danışmanlık desteği verildiği, yenilikçilik ve girişişimciliğin arttırılması için önlemler alındığı, esnaf ve sanatkarların AB kaynaklarından yararlanması için gerekli çalışmaların yapıldığı, AK Parti iktidarları dönemine gelinmiştir. Verilen bu desteklerle esnafımız büyüdü, gelişti, güçlendi.

SEÇİMLERLE İLGİLİ GÖRÜŞTÜK
Bu anlamda toplumun her kesimiyle iletişimde olan AK Parti, yeni seçilerek Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı olan Eyüp Güler'e gerçekleştirdiğimiz hayırlı olsun ziyaretinde, gündeme dair ve bu gündemin birinci maddesi olan cumhurbaşkanlığı seçimi ile konularda görüştük.

DOĞAL BİR AÇIKLAMA
Ziyaretimizde Başkan Güler'in, yukarıda bahsettiğimiz, esnafa yapılan yardımlar, destekler, teşviklerden, esnafın huzuru ve mutluluğu için yapılan çalışmalardan dolayı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmesi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde onu destekleyeceğiz gibi açıklama yapması kadar doğal ne vardır.

MUHALEFET TAKDİR EDEMİYOR
Fakat 30 Mart seçimlerinin yenilgisinin hesabını daha veremeyen, siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması için ellerinden geleni yapan muhalefet partilerinin il başkanları yine kaçak açıklamalar yaparak kendilerinin yapamadığı, başaramadığı işleri yapanları, takdir edenlere tahammül gösteremediklerini görüyoruz.

SİZİ DESTEKLEYEN YOK MU?
Başkan Güler'i sadece oda başkanlığından değil, Samsun'a, Samsun'un her kesimine hizmet eden, Samsun da herkese yardımcı olmaya çalışan, renkli kişiliği ile de tanıyoruz. Bu anlamda kendisi doğruları söylemekten de hiç bir zaman çekinmemiştir. Neden gocundunuz, sizi destekleyen oda ve kuruluşlar yok mu?

SAHAYA ÇIKIN ÇALIŞIN
Siz Başkan Eyüp Güler'in, İl Başkanı'nın açıklamalarıyla uğraşmanız yerine size verilen talimatla, tıpış tıpış gidin, çatı adıyınızı seçtirmek için sahaya çıkın çalışın. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum