"BÜTÜN DÜNYANIN ARTIK DUR DEMESİ GEREKİYOR"

"BÜTÜN DÜNYANIN ARTIK DUR DEMESİ GEREKİYOR"
" İsrail'in başlatmış olduğu kara harekatının açıklanabilir bir tarafı bizim açımızdan yoktur"

"BM'nin üzerine düşen görevi ivedi bir şekilde, hızlı bir şekilde yapması gerekiyor"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlara ilişkin olarak, "Birleşmiş Milletler'in (BM) üzerine düşen görevi ivedi bir şekilde, hızlı bir şekilde yapması gerekiyor" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, Sinop'ta Vali Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırmasını değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, BM'nin bu saldırılara duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.
İsrail'in dün gece itibariyle Gazze'ye başlattığı operasyonun kendilerine büyük bir burukluk ve üzüntü verdiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Bugün hepimiz buruğuz, üzgünüz, çünkü dün gece itibarıyla İsrail'in Gazze'ye başlatmış olduğu kabul edilemez kara harekatından dolayı Gazze'deki kardeşlerimiz çok ciddi sıkıntı içerisindeler. Son aldığımız bilgilere göre, can kayıpları söz konusu. Tabi ki bütün dünyanın bu fütursuzca davranış karşısında artık dur demesi gerekiyor. İsrail'in başlatmış olduğu kara harekatının açıklanabilir bir tarafı bizim açımızdan yoktur. İnsanların, sivil insanların, kadınların, çocukların, yaşlıların ölümü ile sonuçlanan harekatların bizim açımızdan nasıl değerlendirildiğini hükümetimiz açıkladın Ben de burada bir kez daha bu harekatın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu dile getirmek istiyorum."
"Çok ciddi bir sağlık sıkıntısı var"

Saldırılarda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Hava bombardımanı ile başlayan süreçte artık gerçekten Gazze'de yaşayan insanların temel insani ihtiyaçlarını karşılama noktasında çok ciddi sıkıntı içerisinde olduğu bilgisi bize ulaşıyor. Dün aldığımız en son bilgide artık ilaç sıkıntısının, sağlık sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığı bilgileri geldi. İki gün önce sahildeki kumsaldaki yavruların, çocukların resimlerini bütün dünya gördü. Artık bu işe dur demenin zamanı gelmiştir ve geçmiştir. BM'nin üzerine düşen görevi ivedi bir şekilde, hızlı bir şekilde yapması gerekiyor."
Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra basına kapalı bölümde Vali Köşger'den çalışmalar hakkında brifing aldı. Köşger, ziyaretin anısına Bakan Çağatay Kılıç'a el yapımı bıçak hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum