BOTOKS AŞIRI TERLEMEYİ ÖNLÜYOR

BOTOKS AŞIRI TERLEMEYİ ÖNLÜYOR
Medical Park Samsun Hastanesi, Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu “botoks” hakkında bilgi verdi.

Dr. Oltulu “Botoks yüzdeki, boyundaki kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesi için uygulanan alternatif bir tıp yöntemidir. Özelikle estetik ameliyattan çekinen bayanların ilgi ve rağbet ettiği bir güzellik yöntemidir. Yapılan uygulamayı takiben 2. gün etkileri başlar 15. gün net etkisini gösterir. 120. günden itibaren botoks etkileri azalır 6. ay da uygulama tekrarlanabilir. Botoks, alın ve göz kenarındaki çizgileri azaltma, çatık kaş izini yok etme gibi özellikleriyle biliniyor. Ama botoksun başka etkileri de var: Yuvarlak yüzü inceltiyor, aşırı terlemeyi önlüyor, kalın baldırlara ince siluet kazandırıyor.” diye konuştu.
Botoks alın ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde kullanılan en iyi yöntemdir diyen Dr. Oltulu “Botoks bir maskeleme yöntemidir, cildinizi iyileştirmez. Botoks bir estetik müdahaledir. Alın ve göz çevresindeki çizgileri azaltmakta kullanılır. Boyun botoksu, nefertiti lifti dediğimiz yeni bir uygulamadır. Boynu daha sıkı ve daha ince yapmak ve yanak düşüklüğünü almak için kullandığımız özel bir yöntemdir.” şeklinde konuştu.
Bacak estetiğinde de botoks kullanıyoruz diyen Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “Bazı kadınlar, ne kadar zayıflarsa zayıflasın, kalın baldırdan şikâyetçi. Üstelik bazısı cerrahi müdahale istemiyor. Hasta, özellikle topuklu ayakkabı giydiğinde daha çok şikayet ediyor. Çünkü topuklu ayakkabıyla daha kaslı, dolayısıyla şiş duruyor. Bu kaslara düşük doz Botoks uygulanarak bacaklara ince siluet kazandırılabilir. Botoks kullanım alanlarından bir diğeri ise çene hattını belirgin hale getirmek daha genç ve uzun görünen bir boyna sahip olmak için mümkündür. Ancak eğer çene bölgesindeki sarkma belirgin hale gelmişse ve küçük bir çeneye sahipseniz, dolgu ile çene belirginleştirme, sarkmanın ve yaşlı görüntünün tedavisinin çok daha iyi bir alternatifi olacaktır.”
Medical Park Samsun Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu “Hiperhidrozis; yani aşırı terlemede de botox kullanımı oldukça yaygın. El, ayak ve koltuk altı gibi özel bölgelerde gözlenen aşırı terlemeyi azaltmak için değişik bir uygulama tekniği ile kullanılabiliyor. Burada da amaç, ter bezlerine gelen aşırı uyarıyı azaltmak yani uygulamada kaslarla ilgilenilmiyor. Enjeksiyon, kas içine değil cilt altına uygulanıyor. Ağrısız ve 15 dakikalık bu yöntemle 4-6 aya kadar etkin sonuç elde edilir.”dedi. Leyla Asan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.