Ramazan Nostaljisi Piazza'da

Ramazan Nostaljisi Piazza'da
Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 11 ayın Sultanı Ramazan'da birbirinden eğlenceli etkinliklerle konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

İftarda geleneksel tatların damaklarda iz bıraktığı Piazza'da, geleneksel el sanatlarına hayat veren aktiviteler de gerçekleştiriliyor.
Çocuklarla Ebru Sanatı
Ziyaretçilerine alışverişten daha fazlasını sunan Piazza'da, miniklere yönelik etkinliklerde bu kez ebru ve hat sanatı vardı. Türk el sanatlarının en önemlilerinden birisi olan ebru sanatı çocuklara eğlenceli anlar yaşattı. Renklerin suyla dansının bir ürünü olan ve 'kağıt süsleme sanatı' olarak da bilinen ebru sanatına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Rengarenk boyaları su ile buluşturan minikler yaptıkları çalışmalar ile yaratıcılıklarını konuşturdular.
Ağızlar Tatlandı
Ramazan etkinliklerinin ziyaretçilerle buluştuğu terasta ise geleneksel giysiler içindeki pamuk şekerci, Samsun Piazza'nın minik ziyaretçilerine yüzlerce pamuk şekeri dağıttı. Sadece miniklerin değil büyüklerinvde yoğun ilgisi ile karşılaşan pamuk şekerci büyüklere de ikramda bulunarak, bu nostaljik tadı yeniden hatırlattı. İlknur Aslandağ






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.