“TARIM LİSESİNDE KPSS MAĞDURİYETİ YAŞANMAMIŞTIR”

“TARIM LİSESİNDE KPSS MAĞDURİYETİ YAŞANMAMIŞTIR”
Yerel basında yer alan Tarım Meslek Lisesi öğrencileri KPSS ye başvuramadıkları yönündeki iddialar üzerine Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yaptı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;” Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün mesleki ve teknik ortaöğretimde okul çeşitliliğinin azaltılması konulu 2014/8 No'lu Genelgesine göre; bütün mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrenim süreleri ile mezunlarının hak ve yetkilerinde her hangi bir değişiklik olmaksızın “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ile “Çok Programlı Anadolu Lisesi” adı altında yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.

Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren Ticaret Meslek Liseleri, Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri, Anadolu Sağlık Meslek Liseleri, Kız Teknik ve Meslek Liseleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adı altında ,ayrıca Çok Programlı Liseleri Çok Programlı Anadolu Lisesi adı altında yeniden yapılandırılmıştır.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Anadolu Meslek Programı; Çok Programlı Lisesi bünyesinde Anadolu Meslek, Anadolu Teknik, Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi program türleri uygulanacaktır.

e-Okul sistemi üzerinde 2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih İşlemleri ekranında mesleki ve teknik ortaöğretim okulları yeniden adlandırılmış şekilde yayınlanmıştır. Öğrenci, okul tercihini yaparken seçtiği okulun bünyesindeki program türü, alan ve dallara ilişkin listeyi ekranda görmektedir.
Tarım Meslek Liselerimizin de bu kapsamda yeniden yapılandırılması söz konusu olup; bu okul mezunlarının KPSS'ye girmelerinin önünde bir engel bulunmamaktadır. 2006 yılında Tarım Bakanlığından devredilen haliyle Samsun Tarım Meslek Lisesi, 2008 yılında Anadolu bölümünün açılmasıyla Anadolu Tarım Meslek Lisesi adıyla başvuru yapabilmektedirler.
2014/8 No'lu Genelge kapsamında okullarımız yeniden adlandırılmış olup; öğrencilerin haklarında herhangi bir mağduriyet söz konusu değildir. “ Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.