SAMSUN MÜFTÜSÜ'NDEN ROMANTİK AÇIKLAMALAR

SAMSUN MÜFTÜSÜ'NDEN ROMANTİK AÇIKLAMALAR
Bafra Müftülüğü'nün düzenlediği Kuran-ı Kerim Programı, Bafra Kent Meydanı'nda gerçekleşti.

Programa Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi İsmail Coşar ve Ankara Hacı Bayram Camisi emekli hocalarından Bilal Demiryürek, Samsun İl Müftüsü, Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Acar ve Bafralı vatandaşlar katıldı.
Program, Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi İsmail Coşar ve Emekli İmam Hatip Bilal Demiryürek'in sahne alması ile başladı. Söyledikleri birbirinden güzel ilahi ve kasideler ile Bafralı vatandaşları adeta kendilerinden geçtiler. Başkaya Mahallesi İmamı Selçuk Esen de Kuran-Kerim okudu. Bafra Üstad Müzikevi de programa ilahilerle katkıda bulundu.
Program, Samsun İl Müftüsü, Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'ün açılış konuşmasıyla başladı.
Öztürk, özellikle dargın eşlerin ve ailelerin barıştırılmasıyla ilgili yaptığı ilginç konuşmasında izleyenleri romantizme kaçan açıklamalarıyla tebessüm ettirdi.
Mütü Öztürk'ün konuşması ise şöyle: "Ben ev ev, mahalle mahalle gezerek tam 30 dargın aileyi barıştırdım. Bir çay evine gittim. Çay içtim. Orada biriyle tanıştım. Dargınmış eşiyle. Seni çok sevdim, bize bir akşam misafir ol dedim.
Kabul etti ve geldi. Karşılıklı sohbet ettik ve eşiyle barıştı. Yine Osmaniye Cezaevi'ne düşmüş bir vatandaş benim dargın aileleri barıştırdığımı duymuş ve bana bir mektup yazmış. Mektubunda eşiyle barışması konusunda yardım talep etmiş. Hemen Osmaniye Müftüsü'ne telefon açtım. O aileleri bulup barıştır yoksa oraya ben gelirim dedim.
Bizlere bu konularda büyük görevler, sorumluluklar düşüyor. Namazın, zekatın karşılığı var fakat sabrın yok. Allah sabredenlere mükafatını verir. 25 yaşında bir hanım dul kalıyor ve evlenmiyor. İşte böyle kişilere yardımcı olalım. Eşinizin elini tutun. Konuşurken gözlerinin içine bakın. Bir Müftü olarak bunları size söylüyorum.
Rizeli bir dede benim konuşmalarımı duymuş ve bana "hocam bn sizin dediğiniz gibi yaptım. Eşimin gözlerinin içine baktım. Elimi uzattım fakat gözüme bakmadı. Niçin gözlerime bakmıyorsun, elini uzatıyorsun da dedim. O da bana efendi, efendi kablolar koptu ceryan alamayrim dedi. Ben de hanıma haklısın hanım ben de bir zamanlar çok güçlüydüm ama artık yaşlandık ya şimdi jeneratör de taksam fayda yok dedi.
İşte bu yüzden eşler birbirlerine sevgiyle, saygıyla yaklaşmalı, elini tutup, gözlerinin içine bakmalı. Pompalı tüfekle eşini öldürmesin. Abdesti de güzel alalım ki güzel alınan abdest ömrü uzatır. Enes Bin Malik abdestini hep güzel aldı ve 120 yıl yaşadı." Oktay ZERRİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum