Sendikalar MEB'in uygulamalarına tepki gösterdi

Sendikalar MEB'in uygulamalarına tepki gösterdi
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin uygulamayı 'yangından mal kaçırmaya benzeten' sendika temsilcileri ortak basın açıklaması yaptı.

Samsun Öğretmenevi önünde basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen Samsun şube temsilcileri 'okul idarecilerini değerlendirme aşamasında ilçe milli eğitim müdürlerini değiştirmek, yandaş idareci atamanın ilk adımıdır' diyerek uygulamaya tepki gösterdi. Sendikalar adına basın açıklamasını yapan Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, "10 Haziran 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren MEB bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik kapsamında okul ve kurum müdürlerinin değerlendirilmesi süreci 17 Haziran 2014 tarihinde yayınlanan MEB bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilme kılavuzunda belirtilen değerlendirme takvimine göre devam etmekte iken; yöneticilerin değerlendirilmesinde toplam 60 puanlık kısmı ilçe milli eğitim müdürlüklerince, 40 puanlık kısmı ise okul içi paydaşlarının vereceği bilinmektedir. Bu değerlendirme takviminde en kritik gün olan 14 Temmuz 2014'tür. Bu değerlendirme sürecine katılacak olan okul içi paydaşlarının, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin MEBBİS modülü üzerindeki değerlendirmeye alınacak okul ve kurum müdürlerini belirleme ekranına isimlerini girebilecekleri son gündür." dedi.

Samsun'da tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine şok bir hızla ulaşılarak,14 Temmuz Pazartesi günü yeni atanan ilçe milli eğitim müdürlerinin göreve başlatılmasının telefonlarla bildirildiğini hatırlatılan Rüstem Kara, açıklamasına şöyle devam etti: "Yönetici değerlendirme takviminde bilgilerin girilerek onaylanacağı son tarih olan 14 Temmuz için bu kadar acele edilerek hepsinin aynı anda göreve başlatılması çok manidardır. Okul yöneticilerinin değerlendirme formunun altındaki açıklamalar kısmında müdürü değerlendirecek öğretmen için en az 6 ay birlikte çalışma şartı aranırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri için bu şartın bulunmamasını fırsat gören zihniyet sadece kendi kadrolarını atayabilmenin gayreti içinde hareket etmektedir. Bu şekilde göreve başlayan İlçe Milli Eğitim müdürleri ve şube müdürleri değerlendirme sürecinin 18 Ağustos 2014'de biteceği biliniyorken, bu kadar sıkışık bir takvimde hiç tanımadığı, çalışmadığı belki yıllık izinlerinde olan okul ve kurum müdürleri için nasıl bir puanlama yapacaklardır. Tamamen hukuksuz ve adaletsiz belli sendikanın kriterleri doğrultusunda bu sürecin devam edeceğini zannedenler yanılacaklardır. Amacı eleştirel düşünen nitelikli özgür ve eşit bireyler yetiştirmek olan eğitim çalışanları, 12 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde Milli Eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirdiğinin farkındadır. Sözlü sınavlarda her zaman iktidarın politikalarını benimseyen yöneticilere ayrıcalık tanınmaktadır. Milli Eğitim sistemi içerisinde liyakat ve kariyere dayalı olması gereken sistem objektif kriterlerden uzaklaştırılarak kontrol edebildikleri hükümetin yandaşı olan kadroları kurumlara yönetici olarak atamak istemektedir. Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim Sen olarak bu süreçte, tüm güçlerimiz birleştirerek kendi sendika üyemizin değil hak edenin yönetici konumuna getirilmesi için mücadelemizi vereceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Bu kadrolara getirilecek belli kişileri tarif edenlere de görevi kötüye kullanmak fiilini hatırlatarak hakkımızı sonuna kadar mahkemelerde ve alanlarda arayacağımızı da bildirmek istiyoruz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum