Doğru hazırlanmış tercih listesi sınav kadar önemli

Doğru hazırlanmış tercih listesi sınav kadar önemli
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi, üniversiteyi kazanan adaylara doğru tercih yapmaları konusunda yardımcı oluyor.

Tercih masasına başvuran öğrencilere yetenek ve mesleki eğilimlerine göre tercih yapmaları sağlanıyor.
Sendika binasında uzman kadro eşliğinde faaliyetlerine devam eden Aktif Eğitim-Sen yöneticileri, sosyal sorumluluk gereği öğrencilere yönelikte faaliyetlerde bulunuyor. Gençler ve ailelerimizin uzun süren sınav maratonu sonrası LYS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte zorlu tercih sürecinin başladığını hatırlatan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İrfan Keskin, doğru hazırlanmış bir tercih listesinin en az sınavda alınan puan kadar önemli olduğunu söyledi. Bu sebeple sınav sürecinde elde edilen başarının yanlış tercih sonucu kaybedilmemesi için tatil yapmak yerine gönüllü olarak çalışmayı tercih ettiklerini hatırlatan Keskin, "Amacımız sınava giren öğrencilerimize bu en zor dönemlerinde hayatlarının tamamının etkileneceği zaman diliminde biz buradayız diyebilmek. Ve doğru tercih yapmaları konusunda yardımcı olabilmek. Buraya gelen öğrenciler tercih masasında meslek seçiminde ve tercih aşamasında dikkat etmeleri gereken noktalar ile ilgili bilgi alabilecek. Tercih masasında rehber öğretmenler ve tercih danışmanları, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre doğru üniversite ile bölümleri seçmeleri, mesleklerine göre bölümlerin özellikleri, üniversitede kariyer yada iş bulma olanakları hakkında bilgilendirmede bulunacak." dedi.

Üniversite tercih danışmanı İlhami Tuncel, tercih masası kurmadaki amaçlarını şöyle açıkladı: "Yanlış yapılan üniversite tercihi öğrencilerin sadece eğitim hayatlarını değil üniversiteden sonraki tüm yaşantılarını etkiler. Bugün istemediği halde yanlış tercih sonucu kazanmış olduğu bölümlerde istemeden okuyan binlerce öğrenci var. İstenmeyen bu tür durumlardan kurtulmanın yolu danışmanlar eşliğinde tercih yapmaktır. Bizde Aktif Eğitim-Sen olarak bu önemli seçimde doğru bir tercih yapmaları için öğrencilerimize profesyonel destek vermeye çalışıyoruz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.