SAMSUNDA NE YAPILIYOR?

SAMSUNDA NE YAPILIYOR?
Başbakanın AK Partili Belediye başkanlarına talimat vermesinin ardından ülke genelinde bazı belediyeler Cemaat'in eğitim kurumlarına yasal yollarla engel koyarken, Samsun'da bir gelişme yaşanmaması tepkilere neden oldu.

MECLİS İPTAL ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Partili Belediye başkanları ile yaptığı istişare toplantısında ki açıklamalarının ardından Cemaate yönelik ilk atak Antalya Büyükşehir Belediyesinden gelmişti. Belediye Meclisi, AK Partinin oy çokluğuyla Gülen cemaatine yakın Toros Kolejinin imar haklarının iptal edilmesine karar vermişti.

OKULLAR MÜHÜRLENDİ
Başbakan Erdoğan AK Partili Belediye Başkanlarına Paralel yapı için bunlara verilmiş ne kadar yer varsa, bina varsa hukuk içinde hepsini tek tek geri almalısınız" demişti. Dün de Bolu Belediyesi, Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen bir anaokulu, bir dershane ve bir koleje ait iki okulu projeye aykırı oldukları gerekçesiyle mühürledi.

SAMSUNDA SON DURUM
Antalya Belediyesinin ardından Bolu Büyükşehir Belediyesinin de benzer olaylara imza atması gözleri tekrar Samsun'a çevirdi. Samsun'da yer alan ve Cemaate yakınlığı ile bilinen okul ve dersanelere yönelik henüz gelişme yaşanmazken, Belediyenin bu konuda yaptığı çalışmalar kamuoyu tarafından merak ediliyor. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.