Sağlık Bakanı'ndan Bonzai açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan Bonzai açıklaması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son zamanlarda kullanımı artan 'Bonzai' adlı uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda yeni bir yol haritası hazırlandığı söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Keşan Lisesi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Müezzinoğlu'nu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, daire amirleri ve partililer karşıladı. Mehmet Müezzinoğlu, iftar yemeğinin ardından alanda kurulan platformda bir konuşma yaptı.

"YENİ BİR YOL HARİTASI PAZARTESİDEN SONRA ÇIKACAK"

Mehmet Müezzinoğlu, iftar yemeği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son günlerde Türkiye'de özellikle gençler arasında kullanımı artan 'Bonzai' adlı uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Müezzinoğlu, "Onunla ilgili dün içişleri bakanımızla görüştük. İçişleri bakanı, aile sosyal politikalar bakanı, milli eğitim bakanı, sağlık komisyon bakanımızla pazartesi günü bir araya gelip, 'yeni tedbirler olarak neler alabiliriz?' onu değerlendireceğiz. O değerlendirmelerden sonra yol haritamızı gözden geçirip, kamuoyuna deklare edeceğimiz bir yeni uygulamayı kararlaştıracağız. Şu anda mevcut uygulamada, emniyete ve sağlık camiasına duyarlılık mesajının dışında yeni bir yol haritası çalışması inşallah pazartesiden sonra çıkacak" dedi.

"İSRAİL'İN YAPTIKLARINI LANETLİYORUM"

Mehmet Müezzinoğlu, İsrail'in, Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıları da değerlendirerek, "İsrail'in yaptıklarını lanetliyorum, kınıyorum. Hemen hemen her sene bir iki defa, bazen de Ramazan ayında insanları katleden insanlık dışı uygulamalar yapıyor. İsrail'i kınamaktan ziyade arkasında olan güçleri ve esasında dünya kamuoyunun güçlü mesaj vermesi lazım. Burada insan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken Amerika Birleşik Devletleri ve Batı'nın sessiz kalıyor olması esasında eleştirilmesi gereken boyuttur diye düşünüyorum. İsrail'i dünya tanıyor ama insan haklarından bahseden, demokrasiden bahseden, hukuktan bahseden, medeni denilen ülkenin sessizliğini esasında dünya kamuoyunun gözden geçirmesi lazım" diye konuştu. Bakan Müezzinoğlu, teravih namazını kıldıktan sonra karayoluyla İstanbul'a gitmek için Keşan'dan ayrıldı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.