BAFRA’DA GÖKHAN ÖZEN RÜZGARI ESTİ

BAFRA’DA GÖKHAN ÖZEN RÜZGARI ESTİ
Bafra Belediyesinin organize ettiği ASTAŞ Holding Genel Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı'nın sponsor olduğu Sele Sepet Top Kandil şenliği , Bafra'da 6 asırdır devam ediyor.

Bu yıl 18.'si organize edilen 'Sele Sepet Top Kandil' şenlikleri, Bafra Şehir Stadyumunda, pop müziğin muhteşem sesli sanatçısı Gökhan Özen'in verdiği muhteşem konserle yapıldı. Bafra İlçe Şehir Stadyumunda düzenlenen şenliklere Bafra ve çevre il ve ilçelerinden katılan, binlerce vatandaş, sanatçı Gökhan Özen'in söylediği şarkılarla coştu.
Bafra'da, her yıl Ramazan ayının 14'ünü 15' ine bağlayan gece Sele-Sepet Top Kandil Şenlikleri düzenleniyor. Ramazanın 14' ünü 15' ine bağlayan gecesi teravih namazının ardından sahur vaktine kadar süren eğlencelerin bu yılki bölümü, Selesepet Top Kandil Etkinlerinde ilk olarak sahne alan Şeyda Karadeniz seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle izleyenlere güzel anlar yaşattı. Sele sepet şenliklerini izlemek için Bafra'ya gelen misafirler, ellerinde top kandilleriyle, bu anı tarihselleştirmek için anı fotoğrafı çektirdiler.
Şenlikte açılış konuşmasını yapan ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı,''Bu anlamlı geceye sponsor olmaktan ailem adına çok mutluyum. Bizler doğduğumuz baba ocağını unutmadık. Merhım babamız Şevket Aşcı adına Bafra İlçesine Turizm Fakültesi yaptırdık. Bafra bizim için her şey ve her şeyimizdir. Geçmişi 600 yıl öncesine dayanan asırlık bir geleneği sürdürmenin gururunu yaşamaktayız ve şenliklerin devamında birlik, beraberlik ve bolluk, beklediğimizi belirtmek isterim.''dedi.
Bafra İlçesi'ne ait bir gelenek olarak tarihe geçen Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri'nin ilçe halkı tarafından yaşatıldığını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, " İlk başta sponsorumuz ASTAŞ Holding Genel başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı bey'e doğduğu şehir Bafra'ya verdiği değerden dolayı hepinizin huzurunda teşekkür ederim. Sadece Bafra'ya özgü böyle bir geleneğin daha uzun yıllar yaşatılacağına inanıyorum. Bu geleneği yaşatmak bize düşer. Türkiye'de sadece Bafra' da kutlanan "Sele Sepet Top Kandil" şenliklerinin günümüzde hala yaşatılıyor olması, ilçe halkının birlik ve beraberliğinin devam ettiğinin bir göstergesidir." dedi.
Ardından sahne alan ünlü sanatçı Gökhan Özen ise tüm katılımcıları coşturdu. Bafra Şehir Stadyumunu dolduran Bafralılar ve civar ilçelerden gelenler Gökhan Özen'in tüm şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ettiler. Sanatçı Gökhan Özen , kalabalık karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Herkesin mübarek ramazan ayını kutlayan Özen bu hareketi ile büyük alkış aldı. Gecenin ilerleyen dakikalarında ise çocuklar ellerinde Selesepet Top Kandilin sembolü olan fenerlerle sahneye çıkarak Selesepet manisini okudular.Başkan Şahin ve İşadamı H.Kaya Aşcı çocuklara şeker dağıttı. Havai fişek gösterileriyle gökyüzünün renklendiği "Sele Sepet Top Kandil" şenliği son buldu.
Geleneksel Sele-Sepet Top Kandili Şenliğine, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Aydın Dursun, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit , Alaçam Belediye Başkanı Ecz.Hadi Uyar, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ,İşadamları, mesleki oda temsilcileri kutlamalar için Bafra ve Bafra dışından gelen vatandaşlar katıldı.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.